En andenplads var ikke nok. Danskerklubben IFK Göteborg har fyret træner Mikael Stahre to dage efter sæsonafslutningen, hvor sølvmedaljer altså ikke var tilstrækkeligt til at sikre ham endnu et år i trænersædet.

Søren Rieks og landsholdsspiller Lasse Vibe får ny træner næste sæson. Selvom takterne for IFK Göteborg i slutningen af sæsonen var gode, hvor holdet sikrede sig 28 point ud af 33 mulige, er træner Mikael Stahre fortid i klubben.

Bestyrelsen lægger på klubbens hjemmeside vægt på, at det ikke er dårlige resultater, men nærmere en gennemgribende forandringsproces, der er årsag til afskedigelsen.

- Det skal naturligvis påpeges, at Mikael Stahre har gjort et strålende arbejde i sin tid i IFK Göteborg. En tredjeplads, en andenplads (i Allsvenskan, red.) og sejr i den svenske pokalturnering i 2013, det er resultater, der taler for sig selv, siger klubbens sportschef Mats Gren.

Mikael Stahre har haft tre sæsoner i klubben, og må derfor tilskrives en del af æren for, at Lasse Vibes seneste sæson var hans karrieres bedste med hele 23 sæsonscoringer og en medfølgende topscorertitel.