Hvis Pep Guardiola en dag vender tilbage som cheftræner for FC Barcelona, vil det utvivlsomt vække begejstring blandt klubbens fans.

Han har vundet 14 trofæer i sin tid som cheftræner i klubben i perioden 2008 til 2012 og er uden tvivl en yderst populær herre i den catalanske storklub.

Men hvis man sidder med et inderligt ønske om, at den 46-årige spanske manager i fremtiden igen er at finde i cheftrænerrollen, så er der kedeligt nyt.

Pep Guardiola ønsker nemlig ikke at vende tilbage til Camp Nou, hvor han også som spiller havde en stor karriere. Det fortæller han til Sky Sports.

»Jeg vil aldrig vende tilbage til Barcelona for at være træner. Min tid dér er slut,« siger han til det engelske medie.

FC Barcelona led i tirdags et smertende nederlag i Champions League, da holdet tabte hele 0-4 på udebane til Paris Saint-Germain i første kamp i ottendedelsfinalen. Presset er med andre ord stort på cheftræner Luis Enrique, der står over for en svær opgave i returopgøret.

Luis Enrique har kontraktudløb til sommer, så spekulationerne om spanierens fremtid i klubben er allerede begyndt at svirre. Og det er således i den forbindelse, at Pep Guardiola afviser at vende tilbage, når trænersædet i FC Barcelona potentielt er ledigt igen til sommer.

Pep Guardiola, der er manager i Manchester City, mener stadig, at FC Barcelona er verdens bedste fodboldhold, selv om nederlaget til Paris Saint-Germain gjorde ondt helt ind i sjælen. Og han er overbevist om, at holdet kan vende stærkt tilbage i returkampen mod PSG.

»Man kan vinde stort, eller man kan tabe stort – det kan ske. Det er sket for mig, men der er 90 minutter igen, og alt kan ske. Hvis der er et hold, der kan gøre det, så er det Barcelona, med deres mentalitet,« siger Pep Guardiola og fortsætter.

»De har gjort det igennem tiden, domineret fodbold i 10 år, og de fortsætter med at være det bedste hold i verden.«