Iben Hjejle skal spille rollen som journalisten Dicte fra Elsebeth Egholms berømte krimibøger.

De populære bøger om journalisten Dicte skal nu på tv. Det bekræfter Miso Film og TV 2 Danmark i en pressemeddelelse. Og allerede i næste uge starter indspilningerne til et prøveafsnit af den kommende krimiserie, der er baseret på Elsebeth Egholms populære krimibøger.

Det bliver med et særdeles kendt ansigt i rollen som journalist på en avisredaktion i Aarhus. Det er nemlig 40-årige Iben Hjejle, som vi blandt andet kender fra 'Klovn', der skal spille Elsebeth Egholms krimijournalist, Dicte Svendsen.

LÆS OGSÅ:

Seriens hovedforfattere Dorte Høgh og Ida Maria Rydén samt instruktør Carsten Myllerup er da også begejstret over skuespillerholdet, der også tæller navne som Lene Maria Christensen ( fra 'Frygtelig Lykkelig'), Michael Birkjær (fra 'Sommer') og Asger Reher (fra 'Ørkenes Sønner').

Med rollen som Dicte skal Iben Hjejle dermed endnu engang spille journalist, ligesom hun gjorde i den danske film 'Flygtningen' fra 2009. 

Serien, der skal køre på TV 2 i den bedste sendetid, forventes at komme på skærmen i slutningen af 2012 eller foråret 2013, oplyser producer Christian Potalivo.