Skovsgaard Idrætscenter ved Brovst i Nordjylland stod tirsdag eftermiddag i flammer. Det oplyser vagchef i Jammerbugt Kommune, Niels Nygaard, til bt.dk, der samtidig fortæller, at ilden er under kontrol.

Han befinder sig ude ved branden, hvor han har overblikket, og han forklarer, at branden skulle være startet i forbindelse med en renovering af halen.

»Under renoveringen af tagkonstruktionen er der der blevet lagt tagpap på, som der er gået ild i under en svejsning. Ilden har så hurtigt bredt sig til resten af tagkonstruktionen, da tagpap er er proppet olie,« siger Niels Nygaard til bt.dk.

Branden var så voldsom, at der måtte indkaldes ekstra mandskab for at få slukket branden. Det er dog lykkedes for brandsvæsnet at få kontrol over branden, og i øjeblikket arbejdes der primært på at forhindre ilden i at brede sig til at andre bygninger.

»75 procent af tagkonstruktionen er lige nu berørt af ilden. Men vi har styr på det og har nok stadig et par timers arbejde igen,« siger vagtchefen.

Niels Nygaard oplyser samtidig, at der er en enkelt håndværker, der er kørt af sted til sygehuset, hvor han skal tjekkes for røgforgiftning.