Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der er stadig ild i den husbåd, der brød i brand mandag eftermiddag ved Svendborg Havn på Fyn. Det er nemlig ikke nemt at få bugt med flammerne, fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Hans Jørgen Larsen.

- Hvis brandvæsenet begynder at pøse vand på husbåden, så synker skuden. Vandet kan nemlig ikke løbe andre steder hen end ned i husbådens kælder. Og så ender husbåden på bunden af havnen, siger han til bt.dk mandag aften.

Brandvæsenet prøvede tidligere at få bugt med ilden med vand, men undervejs fik husbåden slagside og måtte lænses for vand, inden brandslukningen kunne genoptages. Derfor har de nu taget nye metoder i brug, oplyser vagtchefen.

- Brandvæsenet er i gang med slukningsarbejdet, men der er tale om en kontrolleret nedbrænding.

Ild i taget

Husbåden med tre etager brød i brand kort før klokken 13. Den lå til kaj ved Frederiksøen for at få repareret taget, og det var formentlig under reparationen, at flammerne tog fat i båden.

- Vi ved ikke præcist, hvorfor der udbrød brand, men branden kan være opstået i forbindelse med, at der blev lagt tagpap på, oplyser Hans Jørgen Larsen. Han understreger, at der ikke er noget mistænkeligt ved branden. Der er heller ikke nogen tilskadekomne.