Otte muslimer overvejer at lægge sag an, fordi PET-agenten Morten Storm ifølge dem har forsøgt at lokke dem til at begå terror.

PET kan blive trukket ind i en retssag for at klarlægge, om efterretningstjenesten har brugt civile agenter, der har opfordret til terror og drab.

En række danske muslimer, der alle fortæller, at Morten Storm som PET-agent opfordrede dem til terrorangreb og drab på Kurt Westergaard, fortæller til BT, at de overvejer at lægge sag an mod PET for ulovligt at forsøge at presse dem til at blive terrorister.

- Foreløbig er vi otte, som vil vidne, men vi når nok op på over 20 muslimer, der er blevet opfordret til terror af Morten Storm. Grunden til, at vi vil lægge sag an, er, at vi vil have lov til at have vores tro i fred. Vi vil ikke finde os i, at PET har agenter i vores moskeer, der prøver at presse os til terror, som PET bagefter kan anholde os for, siger 27-årige Adnan Avdic.

Han stod i går frem i BT og fortalte, at Morten Storm i 2007 havde opfordret ham til et attentat på Kurt Westergaard ved et fitness-center i Viby ved Aarhus. De to delte lejlighed i Gellerupparken, efter Adnan Avdic var blevet løsladt i den såkaldte Glostrup-terrorsag, hvor han var tiltalt og siden frikendt.

Rydde op

BT var med, da tre muslimer, der alle siger de havde kontakt med Morten Storm, diskuterede et muligt sagsanlæg efter fredagsbønnen i sidste uge på Nørrebro.

Muslimerne har taget kontakt til forsvarsadvokat Bjørn Elmquist.

- Jeg har bedt dem skrive, hvad de har oplevet og sende de beviser, som de måtte have. Jeg var advokat i Vollsmose-sagen, hvor man jo også oplevede en PET-agent, der var med til at købe kemikalier til en bombe og opfordrede på en lignende måde. Man kan bruge sådan en sag til at rydde op, så PET ikke får lov til at bruge sådanne metoder mere, siger Bjørn Elmquist.

Også konvertitten Abdullah Ali, der blev idømt fem års fængsel for terror i Vollsmose-sagen, vil tage kontakt til sin advokat om Morten Storm.

- Morten Storm spurgte muslimer om mig og min sag, da jeg blev dømt. Min sag handlede også om en konverteret muslim, der provokerede os og fik os med på at lave en bombe. Men jo, jeg er jo terrorist – det er jeg dømt for, siger Abdullah Ali.

Er du sur?

Morten Storm har ikke ønsket at svare på BTs spørgsmål, men skriver på Facebook: ’Kære Adnan, hvis din historie er sand, som du påstår, hvordan kan du så først gå ud nu og fortælle om dette? Er du sur over, jeg ikke er muslim og nu ved, hvor meget indblandet du var i Glostrup-sagen?’

Politiet Efterretningstjeneste fortæller gennem sin kommunikationsafdeling til BT, at ’PET imødeser sådan et sagsanlæg med sindsro’.