Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Forlystelsesparkens stamgæster er i oprør. To af de ældste forlystelser i Legoland må lade livet, så der kan blive plads til nye forlystelser i 2014.

Det er forlystelserne Timber Ride og Minetoget fra 1976 og 1978, der gennem mange år har skabt glæde og grin for store og små i den 'klodsede' park i Billund, som nu bliver erstattet. Det vækker harme på Legolands facebook-side.

- Stop, I kan da ikke lukke en af de sjoveste ting for de små. Min datter sidder og græder over at høre, at Minetoget og den vilde rutsjebane lukker. Håber virkelig, det bliver noget for de små, der åbner i 2014, skriver Kirstine Mikkelsen, mens Jette Færtz skriver:

- Man smider da ikke de ældste på gaden.

Store følelser

Legoland kan godt se, at deres beslutning om at lukke de to gamle forlystelser, ryster deres stamklientel.

- Timber Ride og Minetoget har kørt i mange år og så mange hundredetusinde ture, at de ikke kan mere. Det er ikke med vores gode vilje, og vi kan også godt se, at det ikke er en populær beslutning, men de skal skiftes ud, siger Jonas Søndergaard, pressechef i Legoland Billund.

Legoland Billund var forberedt på den stærke reaktion på Facebook.

- Vi var forberedt på, at der ville være mange mennesker med en følelsesmæssig relation til forlystelserne, fordi de har været der i så mange år. Man kan også se på Facebook, at flere voksne skriver, at de var der som barn. Det har vi fuld respekt for, og vi kan godt se, at det er vemodigt, siger Jonas Søndergaard.