Søndag formiddag døde en 45-årig dansk mand i en drukneulykke i den bulgarske by Varna ud for Golden Sands ved Sortehavet. Nu viser det sig, at han, Ole Ellermann, fik et ildebefindende, mens han var ude i vandet. Det skriver Ekstra Bladet.

Ulykken blev mandag morgen bekræftet af Udenrigsministeriets Borgerservice over for bt.dk.

»Udenrigsministeriet kan bekræfte, at en dansk statsborger er druknet ved en ulykke i Bulgarien. De pårørende er underrettet. Udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager og har derfor ikke yderligere kommentarer,« lød det i en meddelelse.

Omkring klokken 14 søndag blev der slået alarm, men mandens liv stod ikke til at redde. Ole Ellermann, der var bosiddende i Nørre Aaby på Fyn, skulle have været af sted med sin kone, beretter Ekstra Bladet.

Læs også:

Den bulgarske radiostation Radio Focus har talt med personalet på den lokale skadestue. Ifølge dem har en del turister ignoreret livreddernes advarsler og røde flag.

Området er populært blandt danske turister på grund af de store gyldne standstrande, og flere danske bureauer sender hvert år mange gæster til Golden Sands. Et af de selskaber er Bravo Tours, og direktør Peder Hornshøj fortalte tidligere mandag til BT, at han ikke kunne huske lignende ulykker i det område, som han beskrev som 'meget ufarligt'.

Ifølge eb.dk så har hospitalet ikke gennemført den endelige obduktion. Dødsårsagen er er endnu ikke 100 procent identificeret.