To af cykelsportens største og mest kontroversielle figurer i moderne tid holder sammen i en hård tid. Således har Tour de France-skurken Lance Armstrong netop besøgt Jan Ullrich, som er under tiltale for at have overfaldet en prostitueret på et hotelværelse.

»Så dejligt at hænge ud med denne mand hele dagen. Som mange af jer ved, så holder jeg meget af Jan Ulrich. Han var sådan en særlig rival for mig. Han gjorde mig bange, han motiverede mig og bragte det bedste frem i mig. Ren klasse på en cykel,« skriver Lance Armstrong til et billede, hvor han sidder arm i arm med Jan Ullrich, hvis navn han i øvrigt staver forkert (med kun et 'l').

Den amerikanske eks-cykelstjerne, som vandt Tour de France syv gange, men som siden fik frakendt alle sine triumfer i en kæmpe dopingafsløring, har besøgt den fallerede tyske cykelstjerne i Tyskland, hvor han altså er tiltalt i sagen om vold mod en prostitueret for lidt over en uge siden i Frankfurt, hvor han blev anholdt.

Du kan læse hele hendes opsigtsvækkende beretning om episoden her.

Slutpodiet i 2005. Lance Armstrong vandt, mens Jan Ullrich blev nummer tre. Siden er begge blevet slettet fra resultatlisterne på grund af dopingindrømmelserne.
Slutpodiet i 2005. Lance Armstrong vandt, mens Jan Ullrich blev nummer tre. Siden er begge blevet slettet fra resultatlisterne på grund af dopingindrømmelserne. Foto: JAVIER SORIANO
Vis mere

»Spoler vi frem til i dag, så er min ven ude i modvind. Jeg kunne derfor ikke lade være med at benytte mig af lejligheden til at tage til Tyskland for at tilbringe et par dage med ham. Please, hold Jan i jeres tanker og bønner. Han har brug for vores støtte nu,« skriver Lance Armstrong.

Jan Ullrich var bare en uge inden sagen med den prostituerede blevet anholdt på Mallorca, hvor han bor. Her tilvang han sig adgang til en fest hos sin nabo, og det udviklede sig til håndgemæng. Siden fortalte naboen, den tyske skuespiller Til Schweiger, om, hvordan den 44-årige tyske Tour de France-vinders stof- og alkoholmisbrug er eskaleret gennem det seneste år.

Jan Ullrich er tiltalt for vold i Tyskland.
Jan Ullrich er tiltalt for vold i Tyskland. Foto: GIAN EHRENZELLER
Vis mere

Jan Ullrich indrømmede brug af doping efter sit karrierestop, hvilket har kostet ham al anseelse i hjemlandet, hvor han har været udsat for stor kritik lige siden. På samme måde som det er tilfældet med Lance Armstrong, som har været uønsket i cykelsporten siden sine egne dopingindrømmelser.

»Jeg vil sige det sådan her: Jeg elsker Jan Ullrich, og jeg vil gøre alt, der står i min magt, for at hjælpe,« sagde 46-årige Lance Armstrong til cykelsportsmediet Cyclingtips om Jan Ullrichs situation i sidste uge.

Jan Ullrich (tv.) og Lance Armstrong (i gult) kæmper om Tour-sejren tilbage i 2005.
Jan Ullrich (tv.) og Lance Armstrong (i gult) kæmper om Tour-sejren tilbage i 2005. Foto: JOEL SAGET
Vis mere

Nu har amerikaneren så gjort endnu mere alvor af støtten, og er altså taget til Tyskland for at vise sin sympati med tyskeren, som han i så mange år havde en rivalisering med på landevejene.

De seneste meldinger fra Tyskland går på, at Jan Ullrich er gået i et fire ugers behandlingsforløb for sit alkohol- og stofmisbrug.