Narkomisbrug. Alkoholmisbrug. Anholdelse.

Jan Ullrich har i den seneste tid været igennem en massiv nedtur.

Det kommer nu frem, efter at den tidligere Tour de France-vinder forleden blev anholdt for at have været i håndgemæng med sin nabo på Mallorca. Øverst i artiklen kan du Jan Ullrich ankomme til retten

Naboen, den tyske skuespiller og ven Til Schweiger, fortæller nu om den stærkt ændrede opførsel, som han har bemærket hos Jan Ullrich.

Skuespilleren og cykelrytteren blev naboer og venner, da Jan Ullrich flyttede ind i sit nuværende hjem hos nær hovedbyen Palma på den spanske ferieø. Det gik fint og var 'familiært', altså indtil for et år siden.

»Han sov maksimalt to timer om dagen. Han begyndte at tage amfetamin i stor udstrækning. Han sagde, at han har ADHD, og at det er derfor. Han begyndte også at drikke øl kl. 6 om morgenen. Han havde tidligere ikke drukket alkohol i et halvt år, men så begyndte han igen,« lyder det fra Til Schweiger i Bild:

»Han begyndte at tage stoffer i massivt omgang. I marts havde han fortalt min datter, at han ville slå verdensrekord i at ryge - og så røg han tre cigaretter på samme tid. Til mig sagde han, at han tog kokain på recept, fordi det var mindre skadeligt for kroppen end amfetamin. Han har også sagt, at han ikke vil være gammel. Han vil bare sørge for, at hans børn er sikret økonomisk.«

Situationen skulle være eskaleret i løbet af foråret i år. Som det allerede kom frem tidligere på sommeren, er den tidligere cykelrytter blevet forladt af sin hustru. Hun er rejst tilbage til Tyskland med parrets tre børn.

Til Schweiger sammen med datteren Luna.
Til Schweiger sammen med datteren Luna. Foto: JOHN MACDOUGALL
Vis mere

I dag siger han, at han har brug for hjælp. Og vil gøre noget ved situationen.

»Af kærlighed til mine børn vil jeg gå i terapi. Skilsmissen fra Sara og afstanden til børnene, som jeg ikke har set siden påske og knap nok har talt med, har taget hårdt på mig. Derfor har jeg gjort ting, som jeg beklager,« siger Jan Ullrich nu til Bild efter episoden med Til Schweiger.

Det var i fredags, at politiet blev tilkaldt, da den tidligere cykelrytter kravlede over en mur og opsøgte sin nabo, der holdt fest. Det blev kulminationen på nogle dage, hvor Jan Ullrich flere gange var blevet smidt ud fra Til Schweigers grund. Hvor Jan Ullrich flere gange havde forsøgt at kravle over en gitterport. Hvor han var brudt sammen i gråd på gaden.

»Inden politiet kom, sagde jeg til ham: 'Du er ikke længere min ven',« fortæller Til Schweiger, der håber, at han ved at fortælle om episoderne kan få Jan Ullrich på ret køl igen:

»Og jeg vil også være den første, der vil række hånden ud til ham - når han igen er ædru.«

Foto: LLITERES
Vis mere

Jan Ullrich (med en hvid trøje om hovedet) ankommer til retten på Mallorca efter episoden i Til Schweigers hus.
Jan Ullrich (med en hvid trøje om hovedet) ankommer til retten på Mallorca efter episoden i Til Schweigers hus. Foto: LLITERES
Vis mere

Jan Ullrich kalder selv opholdet i arresten for 'den hårdeste prøvelse nogensinde'.

»Jeg kunne ikke kommunikere med embedsmændene. De talte kun spansk, ikke engelsk. Jeg kunne ikke ringe til en advokat. Jeg måtte tage alt tøj af, undtagen bukserne. I cellen var der kun en seng og håndklæde. Der var afføring og urin overalt på væggene og på gulvet. Jeg fik klaustrofi og kunne ikke sove,« siger Jan Ullrich.

Han har nu fået påbud om altid at holde sig 50 meter fra sin nabo. Det har han tænkt sig at overholde.

»Jeg vil bede min gartner om at trække en linje i haven, så jeg ved, hvor 50-meter-grænsen ligger.«

Her kan du læse om alle de mange nedture, som Jan UIllrich har været igennem i de seneste år.