Ingen kontakt til familien i tre uger og en ny start, der bliver planlagt.

Det skulle være hverdagen for Jan Ullrich disse dage ovenpå de mange skandaler.

Ifølge franske L'Équipe rejste tyskeren til USA i slutningen af september, og det var her, hans familie hørte fra ham for sidste gang. Inden da havde han tilbragt to uger på en afvænningsklinik i Bad Brückenau, der ligger tæt på Frankfurt.

Det var han som følge af, at det i august kom frem, at den tidligere cykelrytter havde været igennem noget af en nedtur.

Jan Ullrich prøver for tiden at få styr på sit liv, fortæller en ven.
Jan Ullrich prøver for tiden at få styr på sit liv, fortæller en ven. Foto: FABRICE COFFRINI
Vis mere

Her fortalte hans ven Til Schweiger til Bild, at Jan Ullrich havde været igennem en meget hård periode.

»Han sov maksimalt to timer om dagen. Han begyndte at tage amfetamin i stor udstrækning. Han sagde, at han har ADHD, og at det var årsagen,« siger vennen, der også så Jan Ullrich falde i en af hans gamle laster.

»Han begyndte også at drikke øl kl. 6 om morgenen. Han havde tidligere ikke drukket alkohol i et halvt år, men så begyndte han igen,« lød det.

Situationen skulle være eskaleret i løbet af foråret i år, og tidligere på sommeren kom det frem, at han var blevet forladt af sin hustru i slutningen af 2017. Et massivt misbrug blev konsekvensen.

I starten af august blev Jan Ullrich så arresteret for at have mishandlet en prostitueret, men nu vil den tidligere cykelrytter for alvor have styr på sit liv.

Jan Ullrich ankommer til retten i 2017. I 2014 var han involveret i en trafikulykke.  
Jan Ullrich ankommer til retten i 2017. I 2014 var han involveret i en trafikulykke.   Foto: GIAN EHRENZELLER
Vis mere

Ifølge RTL vil Jan Ullrich på endnu en afvænningsklinik i Schweiz, så han kan få bugt med sin afhængighed af alkohol og stoffer. Det fortæller en af Jan Ullrichs venner til mediet.

Derudover skulle den tidligere cykelrytter være i bedring, og han ønsker at lægge fortiden bag sig. Jan Ullrich skulle ifølge vennen have holdt sig fra både alkohol og stoffer de sidste tre uger, og han har skåret ned på antallet af cigaretter. Målet er at stoppe helt, fortæller vennen.

Da Jan Ullrichs kone forlod ham, tog hun desuden parrets tre børn med sig.

I starten af august var der dog godt nyt for den tidligere cykelrytter, for han havde fået mulighed for at tale med sine tre sønner, som han ikke havde set eller talt med siden påske.