Jan Ullrichs nedtur synes uden ende.

Den tidligere cykelrytter er tidligt fredag morgen blevet arresteret i Tyskland - han var ellers bare få timer forinden ankommet til sit hjemland for at gå i terapi for et omfattende stof- og alkoholmisbrug. Det skriver Bild.

Efter at være landet med et privatfly torsdag aften endte Jan Ullrich i stedet på det femstjernede hotel Villa Kennedy i Frankfurt med en prostitueret. Ifølge det tyske medies oplysninger skulle han angiveligt have overfaldet hende i løbet af natten, og han sidder nu varetægtsfængslet hos politiet. Også over for Spiegel har politiet bekræftet, at episoden har fundet sted.

»Der skulle være opstået en uenighed, og der fandt et fysisk angreb på kvinden sted. I den forbindelse skulle den anklagede have kvalt hende, til det sortnede for hendes øjne,« lyder det ifølge Bild i en udtalelse fra anklagemyndigheden.

Den prostituerede skulle efterfølgende have henvendt sig til personalet på luksushotellet, og de tilkaldte politiet.

Over for mediet DW fortæller en talskvinde fra anklagemyndigheden desuden, at Jan Ullrich har indrømmet, at han var påvirket af 'massive mængder af alkohol og stoffer'. Bild supplerer med, at der på den 44-årige Tour de France-vinders hotelværelse blev fundet adskillige gram af et hvidt pulver.

Det er anden gang på bare en uge, at Jan Ullrich er blevet arresteret.

Forrige fredag skete det på Mallorca, hvor den 44-årige tysker bor uden for hovedbyen Palma. Her måtte hans nabo, den tyske skuespiller Til Schweiger, tilkaldte ordensmagten, fordi Jan Ullrich tiltvang sig adgang til en fest og kom i håndgemæng med værten og nogle gæster. Øverst i artiklen kan du se, hvordan Jan Ullrich bliver ført til retten i Palma af politiet

Sådan så det ud, da Jan Ullrich blev arresteret på Mallorca.
Sådan så det ud, da Jan Ullrich blev arresteret på Mallorca. Foto: LLITERES
Vis mere

Siden valgte Til Schweiger at fortælle om Jan Ullrichs store deroute gennem det seneste år.

»Han sov maksimalt to timer om dagen. Han begyndte at tage amfetamin i stor udstrækning. Han sagde, at han har ADHD, og at det var derfor. Han begyndte også at drikke øl kl. 6 om morgenen. Han havde tidligere ikke drukket alkohol i et halvt år, men så begyndte han igen,« lød det blandt andet fra Til Schweiger.

På grund af det store alkohol- og stofmisbrug forlod hustruen Sara allerede Jan Ullrich og villaen på Mallorca i slutningen af 2017. Hun bor i dag i Tyskland med parrets tre sønner. Dem havde han hverken set eller talt med med siden påske, men så sent som i tirsdags var der igen kontakt.

»Jeg havde glædestårer i øjnene. Jeg har det rigtigt godt lige nu,« som Jan Ullrich konstaterede for bare tre dage siden.

Han indvilligede også i at påbegynde terapi for at komme ud af sit misbrug, og det var altså derfor, at han torsdag kom til Tyskland. Mens han pakkede sine kufferter blev han kontaktet af Bild, der fik følgende kommentar:

»Jeg har en god fornemmelse i maven. Jeg har det godt. Det bliver en ny start,« lød der fra Jan Ullrich umiddelbart inden afrejsen.

I stedet er det gået helt galt. Igen.