Græshoppe-pizza eller termitbøf. En hollandsk professor og FN-rådgiver, Arnold van Huis mener, at vi kan blive sundere og hjælpe miljøet ved at spise flere insekter. ____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>-Vi spiser østers, rejer og snegle, så hvorfor ikke insekter,? spørger Arnold van Huis, der er professor i tropisk entomologi ved universitetet i Wageningen og rådgiver for FN´s Food and Agricultural Organization..

- I de allerfleste dele af´verden spiser man insekter. Det er bare i vesten, vi ikke gør. Det kan være udmærket og næringsrig mad med mange vitaminer og proteiner,- siger han til den norske avis VG´s hjemmeside.

Han foreslår forskellige typer græshopper som f. eks. markgræshopper og sirisser, der kan spises, hvis de tilberedes rigtigt. Han understreger, at det ikke bare er at gå ud i haven og finde sig en delkatesse der, for nogle af dyrene kan være giftige, og det er heller ikke alt  på insekterne, man kan spise.

Der er store miljømæssige fordele ved at bytte grillpølsen ud med urtemarinerede græshopper. Der skal bruges 10 kilo korn til at fremstille 1 kilo kød, mens der kun skal bruges halvandet kilo kød for at fremstille 1 kilo insektkød.

Han begyndte at holde foredrag om fordelene ved at spise insekter i Holland for 15 år siden. Interessen er så stor, at han er i gang med at lave en kogebog på engelsk, der fortæller, hvordan man skal tilberede insekterne. Bogen ventes færdig om et år.