Via en regulær narko-taxi-mafia og den populære besked-app WhatsApp får unge britiske turister fingre i narkotika nærmest i samme øjeblik, som de er landet i lufthavnen på Ibiza.

De ulovlige aftaler laves allerede inden ferien begynder, skriver det spanske netmedie El Español.

I andre tilfælde får turisterne fingre i narko gennem receptionisterne på hotellerne, som i flere tilfælde er blevet afsløret i at sælge stofferne videre på vegne af narko-bagmænd. Ifølge El Español er de lovlige taxichauffører ved at få nok af narko-pirattaxierne, der angiveligt køres af briter.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Avisen har talt med flere briter, der har været på ferie på Ibiza, herunder 24-årige Irving fra Bristol, der har været i San Antonio de sidste tre år.

»De tilbyder dig kokain, metamfetamin, ecstasy, marihuana og sågar ketamin,« siger han, som bekræfter, at taxierne er 'over det hele', og at de lokker unge ind i taxierne, selv om de ikke er interesseret i stoffer.

Arkiv. Allerede ved ankomsten til lufthavnen på Ibiza tilbydes unge turister stoffer.
Arkiv. Allerede ved ankomsten til lufthavnen på Ibiza tilbydes unge turister stoffer. Foto: JAIME REINA/AFP/RITZAU SCANPIX
Vis mere

Irving erkender, at han flere gange har købt stoffer i taxierne.

»Første gang var sidste år. Han var englænder, og vi mødte ham nær vores hotel. Han tilbød at køre os til en natklub og også give os de stoffer, vi ville have,« siger han.

Samtidig inviteres de unge til en WhatsApp-gruppe, hvor der er omkring 200 deltagere, og hvor alle beskeder slettes løbende, så de lyssky forretninger ikke opdages.

Afsløringen kommer efter at den britiske regering officielt har advaret unge briter mod at blive brugt som billig arbejdskraft på Mallorca.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.