Rygterne svirrede ude i kulisserne og hjemme i stuerne allerede efter et par uger. Var der ikke en helt særlig kemi dér? spurgte folk nysgerrigt hinanden, når 'Vild med dans' rullede over skærmen.

»Det var faktisk lidt underligt, at alle andre snakkede om det, før vi selv gjorde det. Vi skulle jo bare danse,« siger Jenna Bagge og fortsætter:

»For jo, der var en god kemi, men også en stor aldersforskel. Og jeg tror, at mine gamle erfaringer sagde, at vi også skulle passe sammen i den virkelige verden.«

At Jenna Bagge og den 13 år yngre 'Tinka'-stjerne Albert Rosin Harson gjorde dét, ved vi alle nu, hvor de har dannet par i to år.

Men inden vi vender tilbage til det, spoler vi lige tiden tilbage. Til den populære dansers gamle erfaringer. For der er nemlig en helt konkret grund til, at de vejede tungt for hende.

Hun var kun tre år gammel, da hun begyndte at danse. Og seks, da hun deltog i sin første internationale turnering, den prestigefyldte Blackpool Dance Festival.

Jenna Bagge var kun tre år gammel, da hun startede til dans. Her ses hun med sin dansepartner Dennik Ringgaard.
Jenna Bagge var kun tre år gammel, da hun startede til dans. Her ses hun med sin dansepartner Dennik Ringgaard. Foto: Privat
Vis mere

»Jeg elskede det bare,« siger Jenna Bagge, der som barn havde Vickie Jo Ringgaards lillebror Dennik som dansepartner.

Uden at hun tænkte over det, blev det mere og mere og seriøst. Fyldte mere og mere i hendes liv.

»Jeg ville bare gerne være god. Og så er jeg nok også lidt stædig. Hvis jeg vil have noget, så knokler jeg for det.«

Hendes målrettethed førte da også til, at hun 21 år gammel forlod familien og sin lille trygge verden i Stavtrup uden for Aarhus for at flytte til Hongkong sammen med sin daværende dansepartner, Sergey Maksyuta.

Som snart også blev hendes kæreste. Hendes første.

»Når man rejser ud i verden, har man bare hinanden. Man bor sammen, spiser sammen, rejser sammen, danser sammen.«

»Så hvornår skulle man få tid til at finde en anden kæreste? Man ser ikke andre,« forklarer Jenna Bagge.

»Men,« siger hun og tilføjer så: »Vi var ikke særlig gode til at være kærester.«

Konklusionen nåede hun frem til, da hendes drøm om at nå til tops i tidligere nævnte Blackpool Dance Festival i 2012 endelig var gået i opfyldelse.

Jenna Bagge smiler ved tanken. Hele hendes væsen er smilende. Selv stemmen.

Jenna Bagge har været med i 'Vild med dans' siden 2014.
Jenna Bagge har været med i 'Vild med dans' siden 2014. Foto: Kasper Løjtved/Byrd
Vis mere

Men en sky trækker ind over hendes sind, når hun tænker tilbage på den erkendelse, som hun nåede frem til efter at have nået sit mål.

»Vi har dansen sammen, men hvis vi ikke har den, så har vi faktisk ikke rigtig noget tilfælles,« lyder det fra Jenna Bagge.

»Der var en stor kærlighed i at have kæmpet sammen, men ikke så meget romantik og fremtid. Jeg ville gerne prøve at have en rigtig kæreste.«

Det var dét, hun var begyndt at savne. Så med en opfyldt drøm i bagagen stoppede hun forholdet og rejste efter tre år i Hongkong hjem. Besluttede, at dansen ikke længere skulle fylde alt i hendes liv.

Tilbage i Danmark startede hun på lærerseminariet, fandt en ny mening med livet og havde parkeret dansen på bagsædet i sit liv, da hun i 2014 blev tilbudt at være med i 'Vild med dans'.

I dette års 'Vild med dans' danser Jenna Bagge med skuespiller Joel Hyrland.
I dette års 'Vild med dans' danser Jenna Bagge med skuespiller Joel Hyrland. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Et koncentreret og intenst forløb hen over tre måneder hvert efterår, hvor den professionelle og nydanseren kommer utrolig tæt på hinanden.

Hvilket altså også skete for Jenna Bagge og Albert Rosin Harson for to år siden.

Eller Jenna og Albert, som der nu står på et fint messingskilt på den hoveddør, der har været deres fælles siden starten af i år.

Men at det skulle ende sådan, havde hun ingen anelse om, da de blev dansepar i 2020. Selvom kemien var god. Så god, at andre bed mærke i den, før de selv gjorde.

»Jeg syntes fra starten, at han var megasød,« siger Jenna Bagge om sin unge dansepartner, som hun havde det hyggeligt med og også talte godt med. Om stort som småt.

»Men det var dansen, der var i fokus, og med alt det praktiske, der skal tages stilling til, er man jo nærmest tvangsgift, mens det står på.«

»Så vi mødte hinanden i en setting, hvor vi ikke tænkte, at vi skulle være kærester, men dansepartnere. Og jeg synes jo heller ikke, at vi var det åbenlyse match, for vi har jo ret stor aldersforskel.«

Men om de havde kemi sammen ude i den virkelige verden, havde de ikke tid til at teste under det intense danseforløb.

Og som hun år forinden havde konkluderet i Hongkong, frygtede hun, at dansen var den lim, der bandt dem.

»Vi havde begge brug for at mærke, om vi overhovedet havde noget at snakke om, hvis vi ikke havde 'Vild med dans',« forklarer Jenna Bagge.

At de var blevet gode venner og talte godt sammen om alt, hjalp. Også da de blev nødt til at forholde sig til dét med aldersforskellen.

»Jeg mærker den ikke i hverdagen og tænkte heller ikke over den i 'Vild med dans', men når en meget ung fyr dater en kvinde, der er noget ældre, tror jeg, at han fra start godt vidste, at det for mig var enten eller.«

»At vi enten skulle blive virkelige kærester og gå den vej, eller også skulle vi slet ikke. For ellers ville det bare ødelægge et godt venskab. Derfor havde vi brug for lang tid til at være sikre på, at nu gør vi det.«

Jenna Bagge med kæresten Albert Rosin Harson.
Jenna Bagge med kæresten Albert Rosin Harson. Foto: Privat
Vis mere

De første spæde og forsigtige skridt til at være kærester tog Jenna Bagge og Albert Rosin Harson, efter at 'Vild med dans' var slut. Skridt, kun deres venner og familie var indviet i.

Lige indtil et ugeblad bragte paparazzi-billeder af parret under en ferie sammen.

»Vi følte lidt, at der i pressen blev lagt op til, om det nu var o.k., at vi var kærester, når der var så meget aldersforskel.«

»Og når man ikke selv helt er der endnu, hvor man er klar til at råbe højt til verden, at vi er kærester, så var det svært, at alle andre skulle tage stilling til det, svært at skulle dømmes på det,« siger Jenna Bagge. Så trækker hun på skuldrene.

»Lige dér var det lidt sårbart, at andre skulle have en mening om det. Men vi er her stadig. Så det endte jo fint.«