Det er, som om der står usynlige bobler af noget, der næsten er for godt til at være sandt, ud af hver en pore i hendes voksne krop.

»Altså, det er i virkeligheden ret 14-årig-agtigt,« griner tidligere DR-vært Tine Gøtzsche da også om den tilstand, hun nu på tredje år er ramt af. Lykke og forelskelse.

Mads Nygaard hedder manden, der har tændt for boblerne. Ham, som hun skal giftes med. En fejring af kærligheden, som hun siger.

»Da jeg fortalte til min gamle moster på 80, at jeg skulle giftes, sagde hun bare: 'I din høje alder?' Og det er det jo,« smiler 53-årige Tine Gøtzsche, som næste sommer skal stå brud for første gang i sit liv. Og sidste.

»For jeg ved, at jeg skal være sammen med Mads resten af livet.«

Kærlighedens veje er ikke nogen, som den kendte og populære tv-vært har slidt specielt mange par sko på gennem sit liv.

»Jeg troede faktisk ikke, at jeg var sådan én, der skulle have en kæreste,« indrømmer hun ærligt, og spørger man hende, om hun har været god til det med kærligheden, får man da også et par løftede øjenbryn og et hurtigt og kontant nej.

Hun er ikke i tvivl om, at kimen til dét blev lagt allerede i barndommen, da hendes forældre blev skilt.

Det satte dybe spor i Tine Gøtzsche, da hendes forældre blev skilt.
Det satte dybe spor i Tine Gøtzsche, da hendes forældre blev skilt. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Skilsmisser var der sgu ikke mange af i midten af 1970'erne ude i en lille provinsby. Så det var ikke nogen rar fornemmelse,« husker Tine Gøtzsche.

»Så uden at være super bevidst om det tror jeg, at jeg har været bange for at blive forladt og svigtet. Bange for, at det ikke varede ved.«

»Jeg har aldrig været særlig god til kærligheden og vil sige, at Mads – som jeg nu har været sammen med i tre år – er det længste forhold i mit liv. Jeg har slået rekorden,« smiler Tine Gøtzsche med veltilfreds, moden selverkendelse i stemmen.

At hun har været optaget af sit professionelle liv, tror hun dog også har spillet ind. Ligesom det gjorde noget ved hende at blive et kendt ansigt på skærmen.

»Der opstod en skepsis hos mig, når jeg mødte folk. Jeg kunne blive i tvivl, om de var interesserede, fordi jeg var skidesød og sjov, eller om det bare var spændende med hende fra fjernsynet.«

»Så kombineret med, at jeg heller ikke rigtig turde, tror jeg, at jeg ubevidst har skabt en eller anden distance i mig. Lagt en jernring, som har været svær at trænge igennem,« siger hun og tilføjer så med glimt i øjet:

»Og så har jeg jo også, hvad nogen vil kalde 'naturlig autoritet'. Jeg kan godt være lidt hurtig, er måske lidt skrap. Jeg har aldrig været mørk og mystisk. Altid svesken på disken-agtig.«

Latteren pibler ud af hende. Stiger helt til vejrs i det højloftede kontor i indre København, hvor hun passer forretningen Tine Gøtzsche. Livet er godt.

Lykke og forelskelse pibler konstant ud af Tine Gøtzsche, som på tredje år er teenageagtig forelsket.
Lykke og forelskelse pibler konstant ud af Tine Gøtzsche, som på tredje år er teenageagtig forelsket. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Hendes kærlighedskonto har dog ikke stået i minus i årene op til, at hun mødte sin Mads.

Da Tine Gøtzsche var midt i 30'erne, adopterede hun nemlig et barn fra Afrika. Alene. 'Det største og det mest dramatiske valg, jeg har truffet. Større end at blive gift,' kalder hun det. Men også hårdt.

»Det er bare fucking hårdt og til tider ensomt at stå alene med det hele. Med sorgen og glæderne. Men jeg vidste jo fra starten, at det var vilkårene,« siger hun usentimentalt og er ikke i tvivl om, at det er den bedste beslutning, hun har taget i sit liv.

»Hvis jeg ikke havde fået Jakob og lært den fuldstændigt betingelsesløse overgiven til et andet menneske, er jeg ikke sikker på, at jeg havde kunnet sige ja til en mand.«

Tine Gøtzsche er ikke i tvivl om, at moderkærligheden gav hende det gok i nøden, der skulle til før hun turde kaste sig ud i kærligheden.
Tine Gøtzsche er ikke i tvivl om, at moderkærligheden gav hende det gok i nøden, der skulle til før hun turde kaste sig ud i kærligheden. Foto: Jeppe Carlsen
Vis mere

»Jeg skulle have et gok i nøden med noget moderkærlighed, for at jeg kunne forstå, at det ikke var farligt,« siger hun med ømhed i stemmen. Taknemmelig over den store kærlighed, hun føler til sin nu 17-årige søn. Som for første gang i sit unge liv skal dele hende.

»Men for en dreng, der har været alene med sin mor, har haft hende 100 procent, er det måske ikke så skidt at opdage, at verden er større end bare os, at der er noget andet derude.«

Noget andet, som hedder Mads Nygaard. Og er manden i hendes liv.

Tine Gøtzsche mødte ham faktisk allerede for 20 år siden gennem en fælles ven i London.

Tine Gøtzsche fotograferet med kæresten Mads Nygaard ved afskedsreceptionen i DR for to år siden.
Tine Gøtzsche fotograferet med kæresten Mads Nygaard ved afskedsreceptionen i DR for to år siden. Foto: Michael Stub
Vis mere

»Vi havde det, man vist kan betegne som en affære. På det tidspunkt boede jeg i Paris, havde noget kærestesorg, og han var på vej hjem til Danmark. Så det blev ikke rigtig til noget. Vi var forskellige steder i vores liv,« husker hun.

Forelsket var hun ikke. Mere fascineret, fordi han så meget var sin egen. Men også lidt opblæst.

»Han skulle være forfatter. Pøj pøj med det,« siger hun med påtaget arrogant mine om Mads. Som faktisk samme år udgav sin debut, ‘Koalaens kærlighed’.

Siden har Tine Gøtzsche fulgt ham og hans forfatterskab på afstand. Har altid haft et lidt blødt punkt for ham, som blev masseret, da han for nogle år siden pludselig tonede frem under flygtningekrisen som repræsentant for Venligboerne.

Snart susede mails og sms’er mellem København og Vendsyssel, hvor Mads Nygaard bor. Og en dag kom han til kaffe.

»Og så blev vi kærester.«

Helt så tjept gik det dog ikke. For som Tine Gøtzsche forklarer, havde hun været alene med Jakob i mange år og havde egentlig ikke forestillet sig, at der skulle laves om på det.

»Der var ligesom en frekvens, jeg ikke modtog på, så signalet kom ikke rigtig ind, før han tog fat i kravetøjet på mig og sagde: ‘Du ved godt, at vi er kærester, ikke?’ Og så kunne jeg jo godt se, at det var dét, vi var,« smiler hun forelsket. På tredje år. Med en klædelig blussen i kinderne.

Tine Gøtzsche erkender, at hun tidligere ikke har været særlig god til kærligheden.
Tine Gøtzsche erkender, at hun tidligere ikke har været særlig god til kærligheden. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Da vi mødte hinanden for 20 år siden, troede jeg ikke, at jeg ville have været klar til at gå ind i et forhold. Jeg tror, at jeg dengang ville have været lidt skrap dulle-agtig.«

»Det kræver en vis modenhed at lade den anden være den, man er. Og den modenhed har jeg skullet arbejde på at få,« erkender Tine Gøtzsche, som føler, at hun i dag har en større sikkerhed på og indsigt i sig selv, som gør hende langt mere rustet til at betræde kærlighedens veje.

»Fordi jeg har været så bange for at blive forladt, er det også noget med at blive så gammel, at man godt tør stille sig til rådighed for den kærlighed, der pludselig dukker op.«

»Det har jeg ikke kunnet gøre før nu. Jeg er et sted, hvor jeg godt tør risikere noget,« siger hun med stolthed i stemmen. Og tilføjer så med et boblende smil:

»Det her er alvor. Det er for livet!«