Skoleleder på Rådmandsgade Skole, Lise Egholm fortalte mandag aften, at hun i flere tilfælde har rådet jødiske forældre til ikke at optage deres børn på skolen, da der er mange palæstinensere i området. Men den problemstilling kan man ikke kende på andre skoler på Nørrebro.

På flere skoler på Nørrebro som BT har talt med afviser man, at man har stødt på de samme problemer, som Lise Egholm har beskrevet.

- Det har vi ikke oplevet - aldrig. Vi er Nørrebros største skole og vi har aldrig nogensinde haft noget, der kunne minde om en konflikt eller mobning på baggrund af race, religion eller tro, siger skoleleder på Guldberg Skole Uwe Herter, og samme melding kommer fra skoleleder på Nørrebro Park Skole, Peter Aksen.

- Jeg har arbejdet som skoleleder i fem år og har aldrig sagsbehandlet en sag, hvor en elev er blevet mobbet på grund af religion. Jeg har haft forældre, der har været bekymret over om deres børn bliver mobbet, men har aldrig oplevet det.

Heller ikke på Blågårds Skole, har man haft problemer fortæller skoleleder Pia Madsen.

- Vi genkender det ikke. Vi har ikke nogen religionsstridigheder, siger hun.

Hun vil ikke kommentere Lise Egholms udtalelser, men siger, at hun ikke vil fraråde nogen forældre, at optage deres børn på Blågårds Skole.

- Nej da, på ingen måde. Der er plads og åbenhed. Vi skal være der med alle vores religioner og alle vores politiske holdninger, siger hun.

På Nørrebro Lilleskole er 10 procent af eleverne tosprogede, og heller ikke her har man oplevet problemer, fortæller Skoleleder Jacob Hatting. Han synes det er ærgerligt, at det er kommet så vidt, at Lise Egholm har måttet fraråde jødiske forældre til at optage deres børn på skolen.

- Nu kender jeg hende og synes hun gør en god profil, så hun må have sine grunde til at gå ud med det, men generelt synes jeg det er ærgerligt, at man ikke kan løse den slags problemstilling, og der er helt sikkert nogle forældre, der ikke har levet på til deres ansvar i forhold til at opdrage deres unger, siger han.