Her kan du lytte til B.T.s podcast 'Nogen ved noget: Emilie Meng-mysteriet' samt læse alle historier, der er skrevet i forbindelse med tilblivelsen af podcasten.

Podcasten dykker ned i det uopklarede drab på 17-årige Emilie Meng, der forsvandt fra Korsør Station for tre år siden den 10. juli 2016.

Emilie Meng har sammen med to veninder og en ven været i byen i Slagelse. Da de ankommer med toget til Korsør Station, tager vennerne en taxa, imens Emilie vælger at gå de små fire kilometer hjem.

Men Emilie når aldrig hjem.

17-årige Emilie Meng forsvandt sporløst fra Korsør Station 10. juli 2016. Politiets første teori var, at hun var løbet hjemmefra.
17-årige Emilie Meng forsvandt sporløst fra Korsør Station 10. juli 2016. Politiets første teori var, at hun var løbet hjemmefra.
Vis mere

Korsør Station bliver det sidste sted, Emilie Meng ses i live.

Sagen får landsdækkende opmærksomhed og udvikler sig til en af nyere tids mest omdiskuterede drabsefterforskninger i Danmark.

Over 11 afsnit afdækker B.T. med podcasten 'Nogen ved noget: Emilie Meng Mysteriet' alle aspekter af sagen.

Læs her første artikel i serien, hvor Emilie Mengs far, Nicolai Skovgaard, sætter ord på den ubærlige sorg, der opstår, når man mister sin datter.  Eller hør ham sætte endnu flere ord på i første episode af podcasten herunder.

Noget helt galt

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi fastholder i de første dage en teori om, at Emilie Meng er stukket af hjemmefra.

Mennesker tæt på Emilie - hendes familie og venner - ved, at det ikke passer. De kan mærke, at noget er helt galt.

Én af dem med bange anelser er Emilie Mengs chef, præsten Anna Helleberg Kluge.

I andet afsnit af podcasten fortæller hun om den morgen - den 10. Juli 2016 - hvor Emilie skulle have mødt på arbejde som korsangerinde i Skt. Povls Kirke, men aldrig dukkede op.

De første 48 timer

I tredje afsnit afdækker tidligere efterforsker i både Rigspolitiet og Rejseholdet Jan Jarlbæk betydningen af de første 48 timer i en efterforskning.

Det er blandt andet her, at vigtige spor skal sikres.

Inden de går tabt.

Hør om de første to døgn i Emilie Meng-sagen, hvor politiet ikke fik hentet betydningsfuld videoovervågning i tide.

Massehysteri

Emilie Mengs forsvinden blev i løbet af få dage en historie, som hele Danmark fulgte med i.

Danskere fra alle egne af landet kom til for at hjælpe med at finde den forsvundne teenager.

Men i jagten på nye spor opstod der et sandt massehysteri, hvor ikke alle formåede at overholde loven i deres søgen efter Emile.

I fjerde afsnit dykker vi ned i det inferno, som de mange civile eftersøgninger skabte.

Pigen i væggen

Blev Emilie Meng holdt indespærret i en lejlighed i Korsør?

I femte afsnit af 'Nogen ved noget: Emilie Meng-mysteriet' bliver vi klogere på, hvad der blev sagt på den lydoptagelse, der ulovligt blev optaget gennem væggen til en ældre mand i Korsør.

Ifølge to betjente kunne man på optagelsen høre en ung pige, der sagde, at hun var Emilie Meng.

Hør hele afsnittet her:

Den mistænkte

På den anden side af væggen bor Finn Pedersen. En 67-årig pensionist.

Det er ham, der er mistænkt for at holde Emilie Meng indespærret.

I sjette afsnit af podcasten snakker vi med Finn, som fortæller, hvordan politiet midt om natten kom for at ransage hans hjem.

Hør hele hans fortælling her.

Liget i søen

I en sø 65 km. fra Korsør, hvor Emilie forsvandt, fandt en hundelufter juleaftensdag 2016 liget af en ung pige.

Det viste sig at være Emilie Meng, som ifølge politiet havde været udsat for en grum forbrydelse.

Læs om liget i søen HER.

Eller hør syvende afsnit, hvor Emilies far, Nicolai Skovgaard, og præst Anna Helleberg Kluge tænker tilbage på det øjeblik, hvor de fik den uhyggelige nyhed om Emilies død at vide.

Den mystiske bil

I juni 2017 - 11 måneder efter Emilie Meng forsvandt - offentliggjorde Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi en overvågningsvideo fra Korsør Staion den nat, Emilie forsvandt.

I et lille hjørne af et overvågningskamera kan man kl. 04.07 se en hvid eller lys bil forlade stationen, kort efter at Emilie Meng har passeret den.

Politiet efterlyser bilen og føreren, men denne henvender sig aldrig, og politiet har derfor en stærk formodning om, at bilen har noget med Emilies forsvinding at gøre.

Læs her hvilken vej den mystiske bil kan have kørt for helt at have undgået overvågningskameraer i området omkring Korsør Station. Eller hør ottende afsnit, hvor flere detaljer omkring bilens mulige færden bliver skitseret.

Det nye vidne

På baggrund af B.T.s podcast - hvor lyttere med viden om sagen er blevet opfordret til at henvende sig - skriver en ung kvinde ved navn Louise pludselig en mail, hvori der står, at hun 10. juli 2016 på Roskilde Station – samme aften som 17-årige Emilie Meng forsvandt fra Korsør Station - bliver passet op af en mand i en hvid bil.

Manden forsøger flere gange at overtale Louise til at sætte sig ind i bilen, men hun afslår.

Da politiet 11 måneder senere efterlyser den hvide bil på overvågningen fra Korsør Station, er hun ikke i tvivl. Det er den bil, hun mødte samme nat, som Emilie forsvandt.

Hør niende afsnit herunder hvor Louise fortæller om mødet med den mand, som hun er overbevist om, er Emilie Mengs morder.

Familiens kritik af politiet

Udtalelser til pressen bag familiens ryg og en fastholdelse af teorier, der var stik imod det, de selv fortalte om deres datter.
Emilie Mengs mor og stedfar er dybt frustrerede og utilfredse med den måde, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har håndteret deres datters forsvinden og den efterfølgende drabsefterforskning på.
I 10. afsnit sætter Maibritt Storm-Thygesen, der er beskikket bistandsadvokat for Emilie Mengs familie, ord på alle de kritikpunkter familien har over politiets arbejde.

Hør den massive kritik i afsnittet her.

Spor og tips

I det 11. og sidste afsnit af podcasten, som du kan høre herunder, berører vi igen Louise, som efter B.T.s podcast er blevet genafhørt af politiet.

Vi følger op på den mistænkelige mand i den hvide bil, ligesom vi gennemgår vigtige og hidtil uafklarede spor i sagen.

Derudover besvarer vi mange af de spørgsmål og henvendelser, der er kommet fra lytterne under tilblivelsen af 'Nogen ved noget: Emilie Meng-mysteriet'.

Blandt andet tegner vi et billede af den person, der officielt er den eneste, som har været anholdt i Emilie Meng-sagen.

'Emilie Meng Mysteriet' kan findes på bt.dk og i iTunes.

Ved du noget om sagen, hører vi meget gerne fra dig. Skriv til meng@bt.dk - Tak.