Deres tur i landsretten har været forgæves.

Således har et nævningeting i Vestre Landsret torsdag formiddag fundet ægteparret Maibrit og Mathias Wessel Busk Sørensen skyldige i drabet på elskeren Frank Dan Nørgaard Jørgensen samt tre drabsforsøg på selvsamme, skriver Amtsavisen.

Mie Thorup Hansen er fundet skyldig i medvirken til et enkelt drabsforsøg og selve det brutale drab, der fandt sted 14. juli 2022 på ægteparrets adresse i Nimtofte efter flere ugers planlægning.

Her blev den 40-årige randrusianer Frank Dan Nørgaard Jørgensen overfaldet med jernrør og kvalt til døde, før hans lig blev pakket ind i plastik og dumpet i et skovområde.

Frank Dan Nørgaard Jørgensen elskede at fiske og havde gjort det i årevis.
Frank Dan Nørgaard Jørgensen elskede at fiske og havde gjort det i årevis. Foto: Privatfoto
Vis mere

Med til selve overfaldet var Mathias Wessel Busk Sørensen og Jesper Jensen, der tidligere er idømt 12 års fængsel.

Mens sidstnævnte i starten af sidste år valgte at tilstå sin rolle i drabssagen, har både hans tidligere forlovede, Mie Thorup Hansen, og Mathias Wessel Busk Sørensen nægtet sig skyldige i de mest alvorlige forhold.

Og Maibrit Wessel Busk Sørensen har nægtet sig skyldig i det hele.

I byretten bedyrede Jesper Jensen, at den forlovede Mie Thorup Hansen ikke havde været en del af drabsplanerne eller selve drabet, men fra vidneskranken er han under ankesagen i landsretten vendt på den tallerken.

Jesper Jensen og Mie Thorup Hansen på Hotel Comwell efter drabet. Dengang var de forlovede. Det er de ikke længere.
Jesper Jensen og Mie Thorup Hansen på Hotel Comwell efter drabet. Dengang var de forlovede. Det er de ikke længere. Foto: Privatfoto
Vis mere

Parret har i mellemtiden hævet deres forlovelse, og i Vestre Landsret har Jesper Jensens nye forklaring været, at hans tidligere partner vidste alt, skriver Amtsavisen

I landsretten har Jesper Jensen, som kan betragtes som anklagemyndighedens kronvidne, igen peget på Maibrit Wessel Busk Sørensen som hjernen bag det brutale mordkomplot.

En forklaring, der i øvrigt nu er bakket op af Mathias Wessel Busk Sørensen.

Ægtemanden holdt i byretten ellers hånden over sin hustru, men meget er sket i mellemtiden.

I dagene efter drabet tog de to par på Comwell, og Maibrit Wessel Busk Sørensen lagde i den forbindelse flere videoer og billeder på sociale medier. Her ses hun med sin - snart tidligere - ægtemand Mathias Wessel Busk Sørensen.
I dagene efter drabet tog de to par på Comwell, og Maibrit Wessel Busk Sørensen lagde i den forbindelse flere videoer og billeder på sociale medier. Her ses hun med sin - snart tidligere - ægtemand Mathias Wessel Busk Sørensen. Foto: Privatfoto
Vis mere

Blandt andet er skilsmissepapirer blevet sendt afsted, det samme er et mystisk, truende brev. Og under ankesagen har han fastslået, at det rigtigt nok var hustruen, der ønskede Frank Dan Nørgaard Jørgensen død.

Den dræbte og Maibrit Wessel Busk Sørensen havde i en periode fra efteråret 2021 til foråret 2022 haft en romantisk relation til hinanden.

En relation, der havde ført til graviditet.

Mathias Wessel Busk Sørensen ville gerne selv være far til barnet og ønskede derfor, at Frank Dan Nørgaard Jørgensen skulle ud af billedet. Faktisk ville han give elskeren så voldsomme tæsk, at han ville holde sig væk.

Det var dog ikke meningen, at han skulle dø, har Mathias Wessel Busk Sørensen igen og igen fastslået og derfor kun erkendt dødsvold – ikke drab.

Ved tre lejligheder forud for den skæbnesvangre dag 14. juli 2022 forsøgte de dømte ifølge anklagemyndigheden og nu også Vestre Landsret af frarøve den 40-årige far til fem livet.

Alle gange blev han lokket ud på den adresse på Djursland, hvor planen var, at han skulle dræbes. Alle gange slap han med livet i behold.

Uanende om de planer, der var lagt for hans endeligt.

Med torsdagens skyldkendelse skal både anklagemyndighed og forsvarsadvokater nu igen på banen. Denne gang gælder det spørgsmålet om straf. 

Mens ægteparret ved Retten i Randers sidste sommer blev idømt 14 års fængsel, lød dommen til Mie Thorup Nielsen på 10 års fængsel. 

Forsvarsadvokaterne går efter mildere straffe til deres klienter, mens anklagemyndigheden går efter 16 år til ægteparret og 15 til Mie Thorup Hansen.

I 'På fersk gerning' gennemgår B.T.s kriminalreporter sagen. En mordkomplot, der involverer både jalousi, gæld og et ufødt barn. Hør med her eller hvor du plejer at høre podcast.