En uhyggelig optagelse har fredagen igennem spøgt i kulissen i Retten i Randers. Her er retssagen blevet indledt i det, der bedst kan beskrives som et mordkomplot. 

På anklagebænken sidder fire mennesker tiltalt for at have dræbt 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen. De nægter sig skyldige i drab. To er allerede dømt i sagen. 

Anklager Jesper Rubow har brugt den første retsdag på at forelægge sagen. I den forbindelse har han fremvist adskillige billeder og rapporter. Og over middag har han afspillet en helt central optagelse. 

Optagelsen er optaget om natten 13. juli sidste år. Dagen før drabet. Billedsiden viser intet af relevans for sagen, men lydsiden tegner derimod et billede af, at drabet har været nøje planlagt.

I optagelsen kan man høre en samtale mellem den 39-årige tiltalte kvinde, hendes 40-årige medtiltalte mand, en 26-årig mand, der allerede har tilstået sin rolle, og hans 24-årige kæreste, der nu sidder tiltalt.

Det er sidstnævnte, der har lavet optagelsen, hvori man igennem 58 minutter kan høre dem tale om måder, hvorpå man kan dræbe. Flere gange taler de om æter, ligesom de også taler om druknedød, faldulykker, hestespark og påkørsler.

Men det er ikke kun drab, de taler om. De taler også om størrelsen på isterninger og sodavand. Og så taler de om mislykkedes forsøg på at overfalde Frank Dan Nørgaard Jørgensen. De er således også tiltalt for tre drabsforsøg. 

Du kan læse B.T.s livedækning af sagen herunder: