Han skulle ud af billedet. Frank Dan Nørgaard Jørgensen skulle bankes, så han fremover ville holde sig væk. Tæskes i en sådan grad, at han aldrig ville glemme det. 

Men han skulle ikke dø. Det var aldrig planen. 

Sådan lyder forklaringen fra den 40-årige tiltalte mand, hvis 39-årige hustru i efteråret – mens de og fire andre har siddet varetægtsfængslet for drab – fødte Frank Dan Nørgaard Jørgensens barn.

Onsdag tog han plads i vidneskranken i Retten i Randers. Kort forinden havde hans medtiltalte hustru afstået muligheden for at udtale sig. 

Ifølge den 40-årige havde han og hustruen længe forsøgt at få børn sammen. De var sågar gået i fertilitetsbehandling. Men de kom ingen vegne. Og i efteråret 2021 besluttede de sig for at sætte ægteskabet på pause. 

Det var her, Frank Dan Nørgaard Jørgensen kom ind i billedet. Han begyndte at kæreste rundt med den 39-årige kvinde, der snart blev gravid.

I løbet af foråret 2022 flyttede kvinden dog tilbage til sin mand på gården i Nimtofte, der også senere skulle danne ramme for drabet.

Hvad, der skete herefter, er der forskellige udlægninger af. Meget forskellige. 

Men spørger man den 40-årige mand, ville Frank Dan Nørgaard Jørgensen ikke lade hans hustru være i fred. Heller ikke, selvom ægteparret havde besluttet sig for at satse på ægteskabet og få barnet sammen. 

Den 40-årige mand hade dog én betingelse. 

»Frank skal ikke være i billedet.«

»Jeg siger til hende, at hvis jeg skal indgå som far til barnet, kræver det, at Frank ikke har noget faderskab. At han ikke har nogen rolle.«

Ifølge den 40-årige holder Frank Dan Nørgaard Jørgensen sig dog ikke tilbage. Og derfor besluttede de, at han skulle sættes på plads. Én gang for alle få klar besked om at holde sig væk. 

Derfor kontaktede de den brede, robuste 37-årige mand, der allerede har tilstået sin rolle i sagen.

Mod betaling skal han tæske Frank Dan Nørgaard Jørgensen, så budskabet ville fise ind. 

Men noget gik ifølge den 40-årige ikke efter planen. For den 37-årige var ikke på gården i Nimtofte 14. juli 2022, hvor de ville slå til.

I stedet blev den 40-årige tiltalte, der ifølge eget udsagn aldrig tidligere havde været i en slåskamp, selv involveret.

Sammen med den allerede dømte 26-årige Jesper Jensen stod han således klar med jernrør, da Frank Dan Nørgaard Jørgensen den julieftermiddag dukkede op.

»Frank kommer, vi går i mod ham, og der opstår håndgemæng. Jeg får slået et jernrør ud af hånden, og Frank falder ved havelågen. Frank og jeg kommer i håndgemæng og ligger og ruller rundt på jorden,« lyder forklaringen fra den 40-årige, der fortsætter: 

»Jeg ved ikke, hvor Jesper er. Men han kommer pludseligt og griber Frank om halsen, og så sker der ikke så meget mere andet, end at Frank afgår ved døden.«

Hvad, der ifølge den 40-årige sker derefter, og hvad der ellers er kommet frem på sagens anden retsdag, kan du læse mere om i B.T.s livedækning herunder:

Lyt til kriminalredaktionens podcast her, eller der hvor du plejer at høre podcast.