28.000 kroner.

Så mange penge landede i sommer i en postkasse i østjyske Gassum. Pengene var den betaling, en 37-årig mand fik for at skaffe Frank Dan Nørgaard Jørgensens lig og bil af vejen.

Det har den 37-årige mand torsdag eftermiddag tilstået under et retsmøde i Retten i Randers.

Med den forklaring har Retten i Randers besluttet, at den 37-åriges sag kunne afgøres og afsluttes samme dag.

Den dræbte Franks bil blev nogle dage efter drabet på ham fundet udbrændt på en øde parkeringsplads i skoven i Vivild. Foto: Øxenholt Foto.
Den dræbte Franks bil blev nogle dage efter drabet på ham fundet udbrændt på en øde parkeringsplads i skoven i Vivild. Foto: Øxenholt Foto.
Vis mere

Seks måneders ubetinget fængsel, lyder dommen.

Selve hans forklaring blev givet for lukkede døre, og dermed er det uvist, hvad han konkret har fortalt.

Sikkert er det dog, at han har erkendt usømmelig omgang med liv, bevisbortskaffelse og ildspåsættelse i sagen om den forsvundne og siden dødfundne Frank Dan Nørgaard Jørgensen.

Konkret har den 37-årige brede, skaldede mand tilstået at have rådgivet om, hvordan liget skulle pakkes ind med plastik og tape og placeres i en skov, samt at have medvirket til at skaffe den bil, den 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen havde kørt, den dag han forsvandt, af vejen.

Efter drabet på 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen i sommer gennemførte politiet en storstilet efterforskning flere steder på Djursland.
Efter drabet på 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen i sommer gennemførte politiet en storstilet efterforskning flere steder på Djursland. Foto: Presse-fotos.dk
Vis mere

Den blev siden fundet udbrændt på en skovparkeringsplads.

Og da den 37-årige allerede har siddet varetægtsfængslet siden juli, har man besluttet, at han har afsonet sin straf.

Dermed kan han forlade retten som en fri mand.

Tidligere var han sigtet for manddrab, men anklagemyndigheden har frafaldet den del af sigtelsen mod den 37-årige.

Retten har dog på anklagemyndighedens anmodning besluttet at konfiskere de 28.000 kroner, han modtog for sin rolle i det formodede drab på den 40-årige far fra Randers.

»Man må simpelthen ikke tjene penge på kriminalitet,« sagde anklageren, da han argumenterede for, at pengene skulle konfiskeres.

I hans procedure nedlagde han desuden påstand om otte måneders ubetinget fængsel. Fra den 37-åriges forsvarer, Henrik Stagetorn, lød en anmodning om rettens mildeste straf. Eller fem måneders fængsel.

Med dagens dom har en ud af de i alt seks mistænkte altså fået afgjort sin sag.

Ifølge Østjyllands Politi blev Frank Dan Nørgaard Jørgensen dræbt 14. juli 2022.
Ifølge Østjyllands Politi blev Frank Dan Nørgaard Jørgensen dræbt 14. juli 2022. Foto: Østjyllands Politi
Vis mere

De resterende fem sidder fortsat varetægtsfængslede i sagen, hvor de er sigtet for 14. juli i år at have frarøvet Frank Dan Nørgaard Jørgensen livet på en adresse i Nimtofte.

Flere af dem var torsdag til stede i retssalen, da den 37-årige tilstod sin rolle.

Alle nægter de sig foreløbigt skyldige.

Flere af de pårørende til den afdøde var også til stede i retten.

Udover over fængselsstraffen skal den 37-årige betale en erstatning på 115.000 kroner for den udbrændte varevogn og sagens omkostninger.