Lyt til artiklen

På sin telefon har den 23-årige kvinde, der torsdag er blevet varetægtsfængslet i Frank-sagen fra Djursland, haft en video af stor interesse for politiet.

Videoens billedside er uden betydning. Men lyden derfra har været med til at få hende sendt bag tremmer.

Den indeholder nemlig en uhyggelig samtale. En samtale om drab.

Det fremgår af retsbogen fra dagens grundlovsforhør, som B.T. har fået aktindsigt i.

Heri lyder det, at videoen er omtrent en time lang og optaget 13. juli omkring klokken 1.30 om natten, hvor fire af de sigtede – heriblandt den 23-årige – talte om Frank Dan Nørgaard Jørgensen, der efter politiets opfattelse blev dræbt dagen efter.

I samtalen lyder det, at den 40-årige mand fra Randers den efterfølgende dag skal komme forbi en bestemt adresse i Nimtofte.

Videre omhandler samtalen, at Frank Dan Nørgaard Jørgensen skal slås ihjel. Hvordan det skal gøres, bliver også drøftet.

»Optagelsen rummer ikke nogen egentlig konklusion, men godtgør, at den 23-årige har deltaget i overvejelser omkring et angreb på Frank Dan Nørgaard Jørgensen,« lyder det i retsbogen.

Efter drabet på 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen i sommer gennemførte politiet en storstilet efterforskning flere steder på Djursland.
Efter drabet på 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen i sommer gennemførte politiet en storstilet efterforskning flere steder på Djursland. Foto: Presse-fotos.dk
Vis mere

På baggrund af disse oplysninger har Retten i Randers nu vurderet, at den unge kvinde måtte have vist, at Frank Dan Nørgaard Jørgensen ville eller kunne blive udsat for legemsangreb – og at det ikke var udelukket, at han ville dø af det.

Frank Dan Nørgaard Jørgensen blev fundet død omtrent en uge efter sin forsvinden.

Forinden havde politiet allerede anholdt den 23-årige kvinde og tre andre på en adresse i Nimtofte. Og sigtet dem for at have dræbt ham på dagen for hans forsvinden 14. juli.

Alle nægtede de sig ved et efterfølgende grundlovsforhør skyldige.

Mens den 23.årige kvinde kunne forlade retten på fri fod, vurderede retten, at der var begrundet mistanke om, at de tre andre havde frarøvet Frank Dan Nørgaard Jørgensen livet, og de blev derfor varetægtsfængslet – og har været det lige siden.

Nogle dage senere blev også en 37-årig mand varetægtsfængslet i sagen, og siden er også en 23-årig mand blevet sigtet og fængslet.

Alt imens har den 23-årige kvinde været på fri fod. I hvert fald lige indtil klokken 10.37 onsdag, hvor Østjyllands Politi atter anholdt hende.

Da hun torsdag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør, var to af de medsigtede til stede i retten. Derudover var flere af sagens forsvarere også mødt.

Under retsmødet gjorde kvinden det klart, at hun nægter sig skyldig. Nøjagtig som sagens andre mistænke.

Ikke længe efter den konstatering blev dørene lukket efter anmodning fra anklageren. Langt de fleste detaljer fra grundlovsforhøret holder politiet altså mellem sig selv, de sigtede og retten.

Sidstnævnte blev ikke desto mindre denne gang overbevist om, at den 23-årige skulle varetægtsfængsles.

I begrundelsen lyder det, at hun har et nært forhold til de andre sigtede, og at der er givet modstridende forklaringer, hvilket giver grund til at frygte, at hun på fri fod »kan og vil vanskeliggøre forfølgningen af sagen«.

Den dræbte Franks bil blev nogle dage efter drabet på ham fundet udbrændt på en øde parkeringsplads i skoven i Vivild. Foto: Øxenholt Foto.
Den dræbte Franks bil blev nogle dage efter drabet på ham fundet udbrændt på en øde parkeringsplads i skoven i Vivild. Foto: Øxenholt Foto.
Vis mere

Dermed blev det besluttet, at hun skal sidde varetægtsfængslet frem til 13. september, hvor de andre sigtedes fængslinger skal tages op igen.

En beslutning, som den 23-årige og hendes forsvarer udbad sig tid til at overveje, om de vil kære til landsretten.

Foruden drab er sagens seks sigtede også mistænkt for usømmelig omgang med lig og for bortskaffelse af beviser.

Samt for at have sat ild til Frank Dan Nørgaard Jørgensens hvide varevogn, som blev fundet udbrændt ved en skovparkeringsplads nogle dage efter hans forsvinden.