Lyt til artiklen

I månedsvis har seks personer siddet varetægtsfængslet i sagen om den 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen, hvis lig dukkede op en uge efter hans mystiske forsvinden i sommer.

Torsdag forlader en af de sigtede dog tilværelsen som mistænkt bag tremmer for en stund i stedet for at tage plads i Retten i Randers.

Her er det forventningen, at han vil tilstå sin rolle i det, som politiet betragter som en drabssag.

Selve det formodede drab bliver dog ikke et tema under retsmødet, erfarer B.T.

Efter drabet på 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen i sommer gennemførte politiet en storstilet efterforskning flere steder på Djursland.
Efter drabet på 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen i sommer gennemførte politiet en storstilet efterforskning flere steder på Djursland. Foto: Presse-fotos.dk
Vis mere

Den 37-årige mand blev en uge efter det formodede Nimtofte-drab 14. juli anholdt og sigtet for sammen med – dengang – fire allerede sigtede at have frarøvet den 40-årige far fra Randers livet.

Den 37-årige blev desuden sigtet for usømmelig omgang med lig, bevisbortskaffelse og for at have forvoldt ildebrand på en bil. Det er disse forhold, torsdagens tilståelsessag vil handle om.

Ifølge en medsigtets forklaring modtog den 37-årige penge for at skille sig af med liget og den hvide varebil, som Frank Dan Nørgaard Jørgensen kørte, den dag han forsvandt.

Han nægtede sig skyldig, lød det 22. juli under grundlovsforhøret, før dørene blev lukket og pressen smidt ud af retslokalet af hensyn til den videre efterforskning.

Netop dørlukningen – som ikke kun var gældende under fremstillingen af den 37-årige, men også har været det under samtlige andre retsmøder med de nu i alt seks sigtede – har betydet, at sagens detaljer langt hen ad vejen har været holdt hemmelige for offentligheden.

Dét samt det faktum, at den 37-åriges forsvarer ikke har nogen kommentarer forud for retsmødet, betyder, at det er uvist, hvad den sigtede torsdag vil fortælle under tilståelsessagen, der indledes klokken 13.30.

B.T. har dog tidligere på baggrund af aktindsigter kunnet berette, at den 37-årige forud for Frank Dan Nørgaard Jørgensens forsvinden for et kontantbeløb angivelig havde fået til opgave at sørge for, at den 40-årige afholdt sig fra at kontakte en af de andre medsigtede.

Den 37-årige skulle dog ikke have nået at udføre sin opgave, før han ifølge retsbøger fik en ny melding.

»Noget er gået galt,« skulle det have lydt fra en af de medsigtede.

Frank Dan Nørgaard Jørgensen var afgået ved døden – formentlig ved kvælning, lyder det i sigtelsen – og dermed ændrede den 37-åriges rolle sig angivelig.

Nu var hans job i stedet at skaffe liget af vejen, skal en medsigtet have fortalt.

Foruden bortskaffelsen af liget skulle den 37-årige også have fået til opgave at skille sig af med Frank Dan Nørgaard Jørgensens hvide varevogn. En varevogn, der sammen med afdøde var blevet efterlyst offentligt af politiet i forbindelse med hans forsvinden.

Den dræbte Franks bil blev nogle dage efter drabet på ham fundet udbrændt på en øde parkeringsplads i skoven i Vivild. Foto: Øxenholt Foto.
Den dræbte Franks bil blev nogle dage efter drabet på ham fundet udbrændt på en øde parkeringsplads i skoven i Vivild. Foto: Øxenholt Foto.
Vis mere

I retsbogen beskrives det, at en af de medsigtede har udpeget, hvor den 37-årige hævdede, at lig og bil var blevet placeret.

Sidstnævnte var først blevet parkeret et sted og siden flyttet til et andet, fordi det første anbringelsessted var for trafikeret, som det lyder i retsbogen.

Bilen blev fundet udbrændt ved en skovparkeringsplads i Vivild på Djursland fire dage efter ejermandens forsvinden.

Frank Dan Nørgaard Jørgensens lig blev fundet i et skovområde nær Gassum ved Randers præcis en uge efter hans forsvinden.

Allerede inden liget var fundet, blev fire personer dog anholdt og sigtet for drabet. Det skete 18. juli. Og siden er to andre altså kommet til. Inklusive den 37-årige.

Alle har hidtil nægtet sig skyldige.

B.T. vil torsdag eftermiddag være til stede i retten, når tilståelsessagen starter. Der er afsat halvanden time til retsmødet.