Spørger man Jesper Jensen, der allerede har tilstået sin rolle i drabet på Frank Dan Nørgaard Jørgensen, er det den 39-årige kvinde, der er hovedarkitekten bare det grusomme mordkomplot fra Djursland.

Selvsamme kvinde, som har været kærester med den dræbte, og som sågar også har født hans barn.

Kvinden er den eneste af de fire tiltalte, der i disse uger sidder på anklagebænken ved Retten i Randers, som nægter sig skyldig i samtlige forhold. Drab, tre drabsforsøg, usømmelig omgang med lig, bevisbortskaffelse, tyveri og brandstiftelse.

De tre andre tiltalte erkender nogle af de mindre forhold. Den 39-årige kvinde, hun nægter overhovedet at have været involveret.

Men hun lyver, mener Jesper Jensen, der i januar tilstod drabet og et enkelt drabsforsøg og indkasserede sig en fængselsstraf på 12 år.

Den 26-årige har kendt kvinden siden slutningen af sine teenageår. De blev venner, han flyttede ind hos kvinden og hendes ægtemand i Nimtofte, og han og den 39-årige blev også elskere.

Hun har dog altid været manipulerende, påstod den drabsdømte mand fredag, da han indtog vidneskranken ved Retten i Randers.

»Hvis du ikke makker ret, kan hun blive ret modbydelig. Der er ingen midler, hun ikke vil tage i brug, for at få dig ned med nakken.«

Her fortalte han også, at det var kvinden, der i første omgang havde fremlagt planen om at komme Frank Dan Nørgaard Jørgensen til livs. Det skete ifølge ham allerede i starten af juni 2022.

I den kommende måned skulle planen så blive til virkelighed. Tre gange blev Frank Dan Nørgaard Jørgensen ifølge anklageskriftet forsøgt dræbt, før han 14. juli 2022 blev frarøvet livet.

Jesper Jensen forklarede i retten, at det aldrig havde været hans ønske at dræbe. Men at han og hans nu tiltalte kæreste havde spillet et dobbeltspil for at komme ud af noget gæld.

Derimod var det hele tiden – ifølge Jesper Jensens forklaring – ægteparrets plan at slippe af med Frank Dan Nørgaard Jørgensen.

»Det er dem begge, men primært den 39-årige kvinde. Man kan vel kalde hende tovholder hele vejen igennem.«

På dagen for drabet var det den 40-årige ægtemand og Jesper Jensen selv, der overfaldt offeret.

Selv har kvinden forklaret, at hun kun så den indledende del af overfaldet, før hun forsøgte at finde sin telefon for at ringe efter hjælp.

En udlægning, der ligger langt fra Jesper Jensens. I retten forklarede han:

»På det tidspunkt kigger jeg over på terrassen, hvor den 39-årige kvinde står helt køligt bare og kigger. Hendes arme er over kors, og hun ser ikke skræmt ud.«

»Hun ligner mest en, der er tilfreds, fordi hendes plan nu er lykkedes.«

Fire dage efter drabet blev Jesper Jensen, hans 24-årige kæreste, den 39-årige kvinde og hendes ægtemand anholdt og sigtet for drabet.

Og en uge senere valgte han at lægge kortene på bordet overfor politiet og tilstå.

»Det gør jeg på grund af min samvittighed. Da vi bliver anholdt, ved jeg godt, hvor det vil ende, så jeg gør det for at være sikker på, at jeg har fortalt sandheden, og for at få den 39-årige og den 40-årige dømt. Og så vil jeg gerne sige undskyld til Franks familie.«

Du kan læse meget mere om Jesper Jensens forklaring i retten i livebloggen herunder. Her finder du også beskrivelser fra to kvinder, der kom på gården i Nimtofte, ligesom du kan læse dækningen fra de andre retsdage.