En efterhånden fast gæst i de danske retssale vender mandag formiddag tilbage til anklagebænken. Denne gang tager en 31-årig serielurer plads i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for at have luret på og filmet uvidende ofre.

Nogle af dem, mens de tog sol. Nogle af dem, mens de sov. Nogle af dem, mens de var nøgne. Nogle af dem, mens de havde sex. 

Anklageskriftet, som B.T. har fået aktindsigt i, indeholder i alt 73 forskellige forhold. Et par stykker handler om hash. Langt de fleste omhandler dog de film og billeder, som politiet har fundet på den tiltaltes telefon. 

I et af forholdene lyder det eksempelvis, at den 31-årige over en periode på to uger i et solcenter i Slagelse skal have filmet 33 personer, der tog sol.

I et andet er det beskrevet, hvordan han en februarnat sidste år gennem et vindue filmede en mand og en kvinde, der dyrkede sex.

I adskillige forhold er han tiltalt for at have filmet særligt nøgne kvinder, der ikke var klar over det. Nogle af dem, fordi de sov.

Langt de fleste af forbrydelserne er ifølge politiet begået i nattetimerne og i de helt tidlige morgentimer.

Noget andet, der går igen i det i alt 18 sider lange anklageskrift, er ordet »ukendt«. Det er nemlig ikke lykkedes politiet at identificere alle sagens forurettede eller finde ud af, hvor videoerne er blevet optaget.

Dømt flere gange før
Det er langt fra første gang, at den 31-årige skal i retten for at have krænket kvinder.

Han er blandt andet tidligere dømt for at sætte et skjult kamera op i et solarie, som skulle bruges til at filme de besøgende.

Derudover har han en dom for at have franarret kvinder nøgenbilleder, og så er han også dømt for at have hacket sig ind på kvinders sociale medier for at tilgå billedmateriale.

For nylig blev han så ved Retten i Næstved kendt skyldig i en sag, hvor han sad tiltalt for at have kigget ind ad vinduerne hos en række borgere i Slagelse.

»Vi mener, det er bevist, at de steder, hvor det er bevist, at du indfandt dig, var du for at krænke blufærdigheden, lure på nøgne damer, se folk have sex og eventuelt filme dem med dit kamera,« udtalte dommeren, i forbindelse med at der blev afsagt skyldkendelse i sagen.

Selvom den 31-årige i denne sag er fundet skyldig i langt de fleste forhold, han var tiltalt for, har Retten i Næstved endnu ikke afsagt dom.

Man har således afventet en mentalerklæring for at kunne tage stilling til, om den 31-årige skal idømmes almindelig fængselsstraf eller en anden foranstaltning.

Eksempelvis en behandlingsdom. 

I sagen, der starter ved Københavns Byret mandag, har anklageren da også taget forbehold for, at det måske er mere passende med en anden løsning en fængsel, skulle den 31-årige blive fundet skyldig.

Fik fingrene i hans telefon
Det er kun et par måneder, siden den tiltalte sidst var forbi byretten i hovedstaden.

Her blev han idømt tre måneders fængsel for uberettiget at have skaffet sig adgang til værelser på Hotel Cabinn i København.

På værelserne lå kvinder og sov. Og dem rørte han ved, hvorved han krænkede deres blufærdighed, lød det i dommen.

Sagen om hotelkrænkelserne stammer fra sommeren 2023, hvor politiet hurtigt kom på sporet af den 31-årige.

Han blev anholdt, sigtet og varetægtsfængslet, og i den forbindelse undersøgte politiet hans telefoner. I alt fire styks.

På dem fandt man en lang række billeder og videoer af særligt kvinder, der umiddelbart ikke var klar over at de blev optaget, og det er netop det materiale, der nu danner ramme for den nært forestående retssag.

B.T. har rakt ud til den 31-åriges forsvarer for at få oplyst, hvordan han forholder sig til tiltalen. Hun er ikke vendt tilbage.

Du kan høre mere om Lurermanden og hans forbrydelser i B.T.s kriminalpodcast 'På fersk gerning' her, eller hvor du normalt hører dine podcast.