Der var smil på læben, da det danske landshold mandag mødte ind i lejren i Helsingør.

Og det var ikke kun, fordi Kasper Hjulmands drenge fortsat har maksimumspoint i deres kvalifikationsgruppe og inden længe ser ud til at booke en plads til næste års VM-slutrunde.

For iblandt var også målmandstræner Lars Høgh, der ikke var en del af den seneste samling på grund af et tilbagefald i sin kræftsygdom.

Det fremgår af et opslag på herrelandsholdets Instagram-profil, ligesom DBU bekræfter Lars Høghs tilbagevenden over for B.T.

Foto: Instagram/herrelandsholdet
Vis mere

Den 62-årige målmandslegende fik i 2018 fik konstateret kræft i bugspytkirtlen. Siden da har han været igennem en operation og flere behandlingsforløb, ligesom han nu to gange har fået et tilbagefald.

Efter det seneste tilbagefald førte det til flotte og rørende scener på tilskuerpladserne i Parken, hvor flere fans med skilte sendte hilsner og hyldede OB-legenden, der har været tilknyttet landsholdet som målmandstræner siden 2007.

Landstræner Kasper Hjulmand valgte også at dedikere de forskellige danske sejre i VM-kvalifikationen til netop Lars Høgh.

»Jeg kunne heller ikke lade være med at se det banner, der var på tribunen med en hilsen til Lars Høgh. Jeg dedikerer endnu en gang denne sejr til ham. Den er til dig, Lars,« sagde landstræneren eksempelvis efter 5-0-sejren over Israel.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Hovedpersonen selv har udtalt, at han har det godt, ligesom han også har takket for den store opbakning.

'Kære fans i Parken. Tusind tak for den stærke opbakning til hele holdet til den flotte landskamp i går (tirsdag, red.). Også tak for den smukke hilsen til mig under kampen. Det betyder meget for mig og familien. Vi ses igen. Kh Lars,' lød det via landsholdets Twitter-profil.

Danmark skal på lørdag forsøge at spille sig et skridt nærmere VM i Qatar, når de gæster Moldova.

Næste tirsdag venter så endnu en opgave, når Østrig kommer på besøg i Parken.

Kasper Hjulmands drenge har maksimumspoint med 18 point efter seks kampe og har et forspring på hele syv point ned til Skotland på andenpladsen.

Andre læser også