Viborgs fupspiller Bernio Jordan Verhagen har indtil nu haft sit forsvar klar, når afsløringerne er kommet flyvende mod ham fra B.T.

Hollænderen har flere gange påstået, at han absolut intet har haft med dokumentfalskneriet at gøre, og han kender heller ikke den falske Mo Sinouh, der var agenten, som fik Verhagen til Viborg.

Men nu kan B.T. afsløre, at Bernio Verhagen selv har været med til at orkestrere det store fupnummer, der scorede ham en kontrakt i Viborg.

For Bernio Verhagen har fået en kvinde til at forfalske en underskrift på en meget omtalt kinesisk kontrakt, og han har også selv ført sig frem med at modtage tilbud fra den falske Mo Sinouh.

Sådan præsenterede 1. divisionsklubben Viborg FF 5. november 2020 nyindkøbte Bernio Verhagen.
Sådan præsenterede 1. divisionsklubben Viborg FF 5. november 2020 nyindkøbte Bernio Verhagen.
Vis mere

Lad os starte med den falske underskrift.

B.T. er kommet i besiddelse af en WhatsApp-samtale mellem Bernio Verhagen og en hollandsk ekskæreste.

Heri beder Verhagen, der i dag sidder i arresten i Viborg, kvinden om at skrive under på en kontrakt, hvori hollænderen sælges fra sin daværende klub, chilenske Audax, til den kinesiske klub Hebei Aoli Jingying F.C. fra landets tredjebedste række.

Og det er altså den kinesiske klubs underskrift, som Verhagen instruerede kvinden i at forfalske på kontrakten.

B.T. har oversat hele chat-samtalen mellem Bernio Verhagen og kvinden. Og her er et par udsnit:

Verhagen: Nej, du skal skrive under for den kineser (chappie, slang for kineser).

Kvinde: For dig, ikke?

Verhagen: På hver side i hjørnet, og så den sidste side sådan der.

Kvinde: Bare hver side.

Verhagen: Ikke min underskrift.

Verhagen: Men for ham kineseren.

Senere i samtalen gentager Bernio Verhagen, der altså har nægtet kendskab til den falske Mo Sinouh og sin egen anpart i fupaftalen med Hebei Aoli Jingying F.C., at kvinden skal lave den kinesiske klubs underskrift.

Kvinde: Skal der ikke være noget på den sidste side?

Verhagen: Send screenshot.

Kvinde: *sender billede af kontrakten*

Verhagen: *sender billede af kontrakten med cirkel lige over kineserens navn i kontrakten*

Verhagen: Også underskrift her.

Kvinde: Nå, jeg skal skrive under for ham.

Verhagen: Ja.

Kontrakten med den kinesiske klub er afgørende for Verhagens svindelnummer. Det er den – samt adgang til et unikt netværk – som den falske agent Mo Sinouh har brugt til at lokke flere klubber til at skrive kontrakt med Bernio Verhagen uden at have set ham spille. Blandt andre 1. divisionsklubben Viborg.

Den falske Mo Sinouh har garanteret klubberne, at fupspilleren allerede havde et kommende skifte til Kina på plads. Og at der ville falde en økonomisk luns af til klubberne. Kontrakten viser, at den luns lyder på to mio. dollar – altså 13,5 mio. kr.

Og det stopper ikke her.

Den 25-årige fupmager – der altså har nægtet al kendskab til den falske Mo Sinouh og indblanding i Kina-kontrakten – har endda også over for en anden kvinde pralet med netop den Kina-kontrakt og sendt screendumps af en samtale med 'Mo', der sender ham kontrakten og flybilletter til Kina over WhatsApp.

Bernio Verhagen har med andre ord selv været med til at orkestrere det fupnummer, som fik blandt andre Audax Italiano fra Chile og danske Viborg til at stikke ham en kontrakt ubeset.

Han har ellers forsøgt sig med en fortælling om, at han har en russisk agent, men den forklaring har B.T. tidligere pillet fra hinanden.

Det var en falsk agent, der stod bag Verhagens skifte til Viborg. Den rigtige Mo Sinouh, der er den gigantiske agentvirksomhed Stellar Groups hollandske chef, har tidligere i B.T.s spalter raset over, at hans navn bliver bragt i forbindelse med fusk.

Bernio Verhagen har hele tiden kendt til den falske Mo Sinouh. Og han har altså forsøgt at imponere flere kvinder med samtaler og kontrakttilbud afsendt af den mand, som han nu ikke længere vil kendes ved.