Endnu en udvej ender blindt for Bernio Verhagen.

Fup-fodboldspilleren gav søndag aften - for rullende tv-kameraer - sin forklaring på B.T.s afsløringer om, hvordan hollænderen er havnet i Viborg FF ved hjælp af falske agenter og falske dokumenter.

Men den forklaring holder på ingen måde vand, kan B.T. nu afsløre.

For Viborg har aldrig været i kontakt med den agent, som Bernio Verhagen påstår at have brugt i forbindelse med skiftet til den danske 1. division.

Bernio Verhagen blev 5. november i år præsenteret som ny Viborg FF-spiller.
Bernio Verhagen blev 5. november i år præsenteret som ny Viborg FF-spiller. Foto: Instagram Bernio Verhagen
Vis mere

Dmitry. Det skulle være fornavnet på agenten for den nu tidligere fodboldspiller i Viborg.

Med efternavnet Bolshinov. Eller noget i den stil. Det fortalte den 25-årige hollænder, da han var direkte igennem på en telefonlinje på TV3+ søndag aften.

»Jeg har en russisk agent. Den historie med, at Viborg er blevet snydt af en agent fra Holland, er falsk. Det er en komplet 'bullshit story',« sagde hollænderen.

Bernio Verhagen fortalte derefter, at han kun havde snakket med sin personlige agent med navnet Dmitry Bolshinov, og at det var denne russiske agent, som havde skaffet ham skiftet til Viborg.

Det passer bare ikke.

Ifølge B.T.s kilder i Viborg havde den jyske klub aldrig hørt om Dmitry Bolshinov, før kontrakten var skrevet under, og de forhandlede udelukkende med den falske Mo Sinouh og Bernio Verhagen.

Kontrakten er ifølge B.T.s oplysninger kun underskrevet af Bernio Verhagen og sportschef Jesper Fredberg, og det blev gjort for at undgå at betale et agentsalær.

B.T. har oprullet, hvordan Bernio Verhagen med hjælp fra en falsk agent og forfalskede dokumenter har snydt sig til kontrakter i forskellige klubber på forskellige kontinenter, deriblandt danske Viborg.

Det var det store agentfirma Stellar Group, som skulle have stået for skiftet, og helt konkret var det den anerkendte hollandske agent Mo Sinouh, som skulle have stået for kontakten.

Men alt dette var løgn.

Konfronteret med dette proklamerede Bernio Verhagen søndag i Onside på TV3+, at hans agent i virkeligheden er denne Dmitry Bolshinov, og at han ikke havde haft kontakt til den person, der udgav sig for at være Mo Sinouh fra Stellar Group.

Med andre ord mente Bernio Verhagen selv, at han intet havde med falskneriet at gøre, fordi han jo udelukkende havde fået sin aftale i stand ved hjælp af den agent, som han selv påstår hedder Dmitry Bloshinov.

Den forklaring falder nu fra hinanden.

I et interview med B.T. fredag omtalte Bernio Verhagen også denne ‘Dmitry’, som ifølge fup-fodboldspilleren skulle have opdaget Verhagens talent under en amatørturnering i Holland.

»Jeg tror, at vi var i finalen. Jeg scorede nok seks mål i den turnering. Han spurgte mig, om jeg ville til Moldova. Han fik mit nummer, og et par måneder senere var vi i kontakt. Han sagde til mig, at han havde et tilbud til mig. Jeg ville nemlig skifte klub, fordi den træner, vi havde, skulle væk,« sagde Bernio Verhagen, som dog ikke havde helt styr på detaljerne om sin agent.

»Han har sit eget firma. Jeg spørger ham, hvad hans firma hedder. Jeg kender ikke navnet. Han har base i Moskva.«

Hvad er hans efternavn?

»Jeg sender hans kontaktoplysninger,« forsikrede Bernio Verhagen, der dog aldrig vendte tilbage med disse oplysninger.

B.T. har fået tilsendt en liste over alle registrerede agenter fra Moldova, og her fremgår ingen Dmitry Bolshinov.

Avisen har ligeledes været i telefonisk kontakt med det russiske fodboldforbund, som afviser, at der skulle findes en russisk agent ved dette navn eller lignende.

På DBUs standardkontrakter for professionelle fodboldspillere er afsnittet med agenter under normale omstændigheder udfyldt.

Det er det ikke i tilfældet Bernio Verhagen og Viborg.

Viborg har tirsdag eftermiddag indgivet anmeldelse om bedrageri til Midt- og Vestjyllands Politi.

Klubben føler sig svindlet af falske fodboldagenter.