Det er ikke en hr. hvem-som-helst, Nicklas Bendtner har hyret til at guide sig ud af den aktuelle krise.

Den danske angriber, der i weekenden blev sigtet for et overfald på en københavnsk taxachauffør, har nemlig hyret stjerneadvokaten Anders K. Nemeth - en mand, der nærmest har specialiseret sig i sager med stor mediebevågenhed.

Anders K. Nemeth er søn af den kendte forsvarsadvokat Karoly Nemeth, der blandt andet har repræsenteret den danske målmandslegende Peter Schmeichel og cykelrytteren Michael Rasmussen.

Og Karoly Nemeth bistod også forhåndværende skatteminister Troels Lund Poulsen, da denne skulle afhøres af undersøgelseskommissionen i forbindelse med daværende statsminister Helle Thorning-Schmidts skattesag, som blev oprullet af B.T.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Og ligesom sin far er 47-årige Anders K. Nemeth en advokat, som de kendte søger mod, når det brænder på.

Han var en overgang advokat for den kontroversielle politiker Peter Brixtofte i den såkaldte 'Farum-sag', hvor B.T. blandt andet kunne afsløre dyre vinkøb og overskridelser af det kommunale repræsentationsbudget fra Farum-borgmesterens side.

Anders K. Nemeth var forsvarsadvokat i den spektakulære 'Stein Bagger-sag', som er én af Danmarkshistoriens største bedragerisager.

Det var også Anders K. Nemeth, der repræsenterede journalisten Henrik Qvortrup i 'Se & Hør'-sag - medieskandalen, hvor ugebladet ulovligt havde overvåget kendte danskeres kreditkort.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Og for et par uger siden fik Anders K. Nemeth frikendt sin klient, den kendte modemand Erik Brandt, i en voldssag.

Så det er en erfaren mand, Nicklas Bendtner har ved sin side i voldssagen, hvor han foreløbig blot er sigtet. Om det fører til et anklageskrift, det skal Københavns Politi tage stilling til inden for 30 dage.

Rosenborg-stjernen nægtede tirsdag, at han havde handlet i ond handling. Det var ifølge Bendtner selvforsvar for at beskytte sig selv og sin kæreste.

Taxachaufføren, der søndag blev opereret for dobbelt kæbebrud, nægter derimod på nogen som helst måde at have givet anledning til overfaldet.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere