Nicklas Bendtner burde slet ikke være taget i byen i København i weekenden. Sådan lyder meldingen fra Rosenborgs sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye, som følge af den igangværende voldssag.

»Han ved, det er et brud på den fælles forståelse, man har, uden det står skrevet ned som en konkret regel,« siger Bjørnebye til norske Adresseavisen.

Nicklas Bendtner er blevet anmeldt for vold efter at have kørt i taxi natten til søndag. En episode udviklede sig således, at chaufføren brækkede kæben som følge af et slag, lyder det fra taxiselskabet.

Tirsdag udtalte Nicklas Bendtner sig så for første gang.

Nicklas Bendtner og Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug på tirsdagens pressemøde. Vis mere

Her undskyldte han blandt andet over for Rosenborg og klubbens fans.

Stig Inge Bjørnebye understreger, at 'frihed under ansvar' dog er et princip, de vil holde fast i i Rosenborg.

»Jeg tror ikke, vi skal lave en 10-punktsliste over regler for en Rosenborg-spiller. Løsningen er, at man efterlever et sæt kriterier omkring, hvad der er god klubkultur. Men det er naturligt, at vi fortæller hinanden, hvad kravene er i Rosenborg. Vi skal ikke pakke ting ind i vat. Det skal stadig gøres, uanset om vi taber, eller der dukker en lignende sag op,« siger Bjørnebye, der har været sportslig leder i den norske klub siden 2015, til Adresseavisen.

En forståelse af det at være professionel ud fra klubbens målsætninger og ambitioner er blandt de punkter, han nævner som en del af kravene.

Nicklas Bendtner undskylde overfor Rosenborg og klubbens fans tirsdag eftermiddag. Vis mere

Og kultur, forklarer Stig Inge Bjørnebye, der også understreger, at der aldrig har været problemer omkring alkohol i klubben.

Der har heller ikke været mange episoder uden for banen, men når en sag som Nicklas Bendtners dukker op, bliver nogle ting taget til efterretning.

»Det er naturligt, at sådanne diskussioner dukker op. Jeg tror, den bedste måde at stramme op på er at diskutere ting i fællesskab. Og at stille spørgsmål. Har vi udfordringer på nogle områder? Truer målsætningen vores professionalisme?« siger Stig Inge Bjørnebye og tilføjer, at Rosenborg har en 'stærk spillergruppe'.

En gruppe, der fortsat inkluderer Nicklas Bendtner, der nægter sig skyldig i overfaldet.