En lang transfersaga er nu forbi, og Mohamed Daramy kan kalde sig for den dyreste dansker, der nogensinde er solgt fra Superligaen.

Fredag satte den nyudnævnte landsholdsspiller sig i et privatfly og fløj til Amsterdam for at gennemgå lægetjek og få de sidste detaljer på plads.

Den del forløb ifølge B.T.s oplysninger smertefrit, og Daramy bliver lørdag eftermiddag officielt præsenteret som ny Ajax Amsterdam-spiller i de næste fem år.

Hollænderne betaler omkring 100 millioner kroner for den 19-årige FCK'er, der har haft en helt vanvittig uge, som måske aldrig bliver overgået af andre.

Mohamed Daramy siger farvel og tak efter Conference League-kvalifikationskampen mellem FC København og Sivasspor i Parken i København torsdag den 26. august 2021.
Mohamed Daramy siger farvel og tak efter Conference League-kvalifikationskampen mellem FC København og Sivasspor i Parken i København torsdag den 26. august 2021. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Han blev solgt til Ajax og skal derfor flytte til udlandet i en ung alder, han har mangedoblet sin løn, så han bliver mangemillionær, han har fået sin første landsholdsudtagelse, og så har han endelig også sikret sig et kørekort.

Det er bare i store træk.

Lavinen blev sat i gang et helt andet sted af en helt anden klub.

For lidt over to uger siden kunne B.T. afsløre, at den belgiske storklub Club Brugge havde budt et beløb på 12 millioner euro (cirka 90 mio. kr., red) for Mohamed Daramy.

Mohamed Daramy har sat kursen mod Amsterdam i privatfly. FOTO: Privat.
Mohamed Daramy har sat kursen mod Amsterdam i privatfly. FOTO: Privat.
Vis mere

Det er penge, som Club Brugge aldrig har betalt for en spiller før, og for FC København ville det også være et beløb, de ikke før har modtaget for en spiller.

Kort efter B.T.s afsløring bekræftede FC København forhandlingerne mellem klubberne, og her gik det op for Ajax Amsterdam, at hollænderne måtte slå til nu eller misse den spiller, der havde imponeret dem siden U21-slutrunden tidligere på året.

John Steen Olsen, Ajax’ danske scout, er manden, klubben sendte i byen for at sikre Mohamed Daramy.

Hans opgave nummer et blev at ringe til FC København og Daramys bagland for at udtrykke klubbens store villighed til at kuppe spilleren foran Club Brugge, og det gjorde han med daglige telefonsamtaler.

John Steen Olsen har været meget aktiv i de seneste uger for at overtale FCK og Mohamed Daramy til at komme til Ajax Amsterdam.
John Steen Olsen har været meget aktiv i de seneste uger for at overtale FCK og Mohamed Daramy til at komme til Ajax Amsterdam. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Alt imens blev Club Brugge mere og mere nervøs for ikke at få Mohamed Daramy, der bare spillede bedre og bedre for FC København og på den måde gjorde sig selv mere og mere attraktiv, og det betød, at den belgiske storklub omkring en uge senere forhøjede sit bud.

Men John Steen Olsen havde nu talt Ajax så varm over for alle parterne, at Mohamed Daramy tog sit valg, og derfor rejste også chefscout Henk Veldmate til København for at lukke aftalen.

Så da FC København også bekræftede B.T.s næste afsløring af, at Ajax og den danske klub var nået til enighed om en transfer til omkring 100 millioner kroner, oplyste FC København samtidig, at Mohamed Daramy havde givet besked om, at han ikke ønskede at skifte til Club Brugge.

Belgierne har siden ærgret sig og ifølge B.T.s oplysninger udtrykt vilje til at smide endnu flere penge efter Daramy, men både sportsligt og økonomisk var Ajax allerede på en hylde, der tiltalte spilleren mere.

Daramy fik sagt farvel til alle i FCK torsdag aften.
Daramy fik sagt farvel til alle i FCK torsdag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

I Holland kan Mohamed Daramy nemlig ud over udsigten til en bedre liga se frem til at tjene syv gange så meget som i FC København. I alt med bonus for at skifte lander hans årsløn ifølge B.T.s hollandske kilder på den pæne side af to millioner euro - altså et godt stykke over de 15 millioner kroner.

Det er ikke helt dumt for en 19-årig knægt, der for en uge siden var en Superliga-spiller fra Hvidovre, som tog de offentlige transportmidler til sit arbejde på Frederiksberg, og som drømte om en dag at spille på det danske landshold.

Andre læser også