For bare en måneds tid siden lyste hele Aarhus op i grønne farver, da en stor, grøn festuge løb af stablen. Men nu er foreningen bag gået konkurs.

Det skriver Lokalavisen Aarhus.

Det var Greenlight Aarhus, der gennem et ugelangt byevent satte fokus på bæredygtighed og grøn omstilling med over 100 aktiviteter.

Flere af byens store virksomheder deltog i festugen – men det gjorde de måske for sidste gang.

»Det er korrekt, at vi er under konkursbehandling, da konstruktionen bag foreningen er faldet på mangel på cashflow. Det er ikke en situation, vi regnede med, men coronakrise, krig og andre omstændigheder har været medvirkende,« fortæller medstifter af Greenlight Aarhus Tina Thomsen til avisen.

Greenlight er en erhvervsdrivende, non-profit og apolitisk forening, der vil hjælpe mennesker til at leve bæredygtigt og klimapositivt.

Det var anden gang, at festugen løb af stablen. Denne gang med åbningstaler af blandt andre tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft, tidligere EU Kommissær for Klima Connie Hedegaard og Rådmand i Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Og hver aften var det så muligt at se det grønne lys over byens mest markante vartegn. Det gjaldt blandt andet domkirken, Musikhuset, Aros og Salling.

Tina Thomsen forklarer til Lokalavisen Aarhus, at de nu vil rekonstruere Greenlight og tage de gode erfaringer med videre i en ny form.

B.T. Aarhus har forsøgt at komme i kontakt med Tina Thomsen.