Lyt til artiklen

Hver aften i denne uge vil Aarhus være lyst op af grønne farver, når Greenlight Aarhus inviterer til grøn festuge.

Det gør de igen i år for at sætte spot på den grønne omstilling.

Greenlight er Aarhus' nye byevent, der skal accelerere den grønne omstilling. Det gør den ved at samle hele byen på tværs af erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner, kulturlivet, kommunen og borgerne, fortæller arrangørerne.

»Vi vil stille en platform til rådighed, hvor man kan dele bæredygtighed med hinanden og inspirere andre.«

»Det hjælper ikke, at vi går og putter med det og venter til vi er 100 procent bæredygtige. Det vigtige for os rejsen derhen,« fortæller stifter og bestyrelsesformand i Greenlight Aarhus, Tina Thomsen, til B.T.

Musikhuset Aarhus kommer også til at lyse op i grønne farver.
Musikhuset Aarhus kommer også til at lyse op i grønne farver. Foto: John Blæsbjerg
Vis mere

Hele ugen vil byen summe af liv med en masse små og store events, der alle har det til fælles, at omdrejningspunktet er bæredygtighed. Du kan blandt andet komme med til klimatopmøde i børnehøjde eller på syværksted.

BESTSELLER og Dansk Mode & Tekstil inviterer også til branchevent om bæredygtig ansvarlighed, ligesom IKEA Aarhus byder folk indenfor til at sy egen mulepose af tekstilrester.

Der er i alt over 100 forskellige events i løbet af ugen i Smilets By.

Greenlight er en erhvervsdrivende, non-profit og apolitisk forening, der vil hjælpe mennesker til at leve bæredygtigt og klimapositivt.

Det er et tilbagevendende, ugelangt byevent. Denne gang varer det fra 29. marts til 3. april.

Det er gratis at deltage, og det er byens aktører, der selv melder sig på banen og deltager i ugen. På den måde kan virksomheder åbne dørene og vise, hvad der foregår inde i maskinrummet.

Salling er en af de virksomheder, der også deltager i ugen og lyser op i grønne farver.
Salling er en af de virksomheder, der også deltager i ugen og lyser op i grønne farver. Foto: Greenlight Aarhus
Vis mere

Den officielle åbning finder sted tirsdag i Ridehuset, hvor der vil være indlæg fra blandt andet tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft, tidligere EU Kommissær for Klima Connie Hedegaard og Rådmand i Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Og hver aften bliver det så altså muligt at se det grønne lys over byens mest markante vartegn. Det gælder blandt andet domkirken, Musikhuset, Aros og Salling.