Det kommer til at koste en norsk kvinde dyrt, at hun ikke kunne holde armene for sig selv.

Den norske kvinde var for nylig en tur til den afsides norske by Pasvik i Finnmarken, hvor Rusland, Norge og Finland mødes, og her kunne hun ikke dy sig for lige at stikke sin ene hånd ind over den russiske grænse.

Og det kostede dyrt.

Det er nemlig ulovligt ifølge norsk lov, og derfor fik kvinden efterfølgende en bøde på 8.000 norske kroner. Det skriver VG.

Ifølge det norske medie står der i byen Pasvik en stenstruktur, som markerer grænsen.

Og det var angiveligt denne stenstruktur, som kvinden klatrede op på, hvorefter hun stak sin venstre hånd rundt om den såkaldte hjertesten, således at hånden endte inde over grænsen til Rusland.

Og så faldt hammeren altså, da det komplet øde område er fyldt med overvågningskameraer, som angiveligt var dem, der afslørede kvindens 'forbrydelse'.

Det vides ikke, hvor længe kvindens hånd var i Rusland, men det ændrer ikke på bødens størrelse.

Ifølge VG har kvinden dog nægtet at betale bøden, hvilket betyder, at sagen i stedet skal afgøres i retten til september.

Hvis kvinden bliver kendt skyldig, bliver straffen skærpet til en bøde på 9.600 norske kroner eller sågar helt op til 19 dage i fængsel.

Lisa Moon Sneve, der er politiadvokat i Finnmarks politidistrikt, indrømmer over for VG, at sagen kan virke absurd, men understreger, at bødestraffen er høj, fordi de norske myndigheder vil sikre, at folk ikke krydser den russiske grænse uden de fornødne tilladelser.

»Der er vældig mange turister, som ikke er klar over, hvor strenge reglerne er,« siger hun og påpeger, at »uvidenhed ikke er nogen undskyldning«.