Endnu en handelsplatform for kryptovaluta er blevet ramt af et digitalt kæmpekup.

Det er Bitmart - der ellers kalder sig selv for 'The Most Trusted Crypto Trading Platform', altså den mest betroede kryptohandelsplatform - der er blevet ramt.

En hacker har stjålet 988 millioner, knap en milliard, oplyser selskabet selv i denne uge.

Her fremgår det videre, at den ubudne gæst via en stjålet, digital nøgle har fået skaffet sig adgang til to såkaldte 'hot wallets'.

Det er, som navnet antyder, en form for digital pung, hvori kryptovalutaen opbevares. At den er 'hot', varm, betyder at der er direkte adgang til den via internettet. Og det er altså således, at hackeren har skaffet sig adgang.

Bitmart oplyser, at selskabet selv vil dække for tabene og kompensere de brugere, der er blevet ramt. Gerningsmanden er ikke fundet.

På grund af tyveriet har handelsformen gjort det umuligt for brugerne at hæve deres indestående på Bitmart, mens sikkerheden er blevet undersøgt nærmere. Det lyder i en nylig opdatering, at alle øvrige 'wallets' er sikre.

Det forventes, at alle funktioner igen vil være tilgængelige i løbet af tirsdagen.

Tidligere på året skete et lignende kæmpetyveri for en anden digital handelsplatform for kryptovaluta, Poly Networks. Her blev udbyttet på hele 3,8 milliarder kroner.

Siden leverede hackeren dog pengene tilbage igen.