Der kom intet svar fra Melania Trumps soveværelse.

»Jeg bankede på flere gange, først stille, men højere og højere for hver gang,« erindrer Stephanie Grisham.

Den tidligere toprådgiver for både Donald og Melania Trump i Det Hvide Hus afslører i en nu bog, hvad der foregik på den hektiske valgaften sidste år. Det skriver Politico.

Mens resultaterne fra de enkelte distrikter og stater væltede ind i den tætte kamp mellem Donald Trump og Joe Biden, var Melania Trump ikke sammen med sin mand, de mange rådgivere og støtter.

I stedet havde hun trukket sig tilbage til sit soveværelse.

»Da jeg endelig åbnede døren, så jeg, at Melania Trump sov tungt,« som Stephanie Grisham ifølge Politico skriver i 'I’ll Take Your Questions Now: What I Saw at the Trump White House'.

Her fremgår det videre, at dagene op til valget havde været strabadserende.

Den foregående dag havde Trump-parret eksempelvis tilbragt på deres resort i Mar-a-Lago, hvor de havde klaret de sidste forberedelser til valget.

Donald og Melania Trump på scenen i Det Hvide Hus på valgaftenen.
Donald og Melania Trump på scenen i Det Hvide Hus på valgaftenen. Foto: CARLOS BARRIA
Vis mere

På selve valgdagen havde de indledningsvist afgivet deres stemme i Florida, inden de fløj tilbage til Det Hvide Hus i Washington DC.

»Jeg ved alt om, hvor meget søvn betyder for hende, men jeg kunne ikke fatte, hvordan hun kunne sove på sådan et tidspunkt,« skriver Stephanie Grisham om synet af den sovende førstedame:

»Måske regnede hun med, at nogen ville vække hende, hvis Trump vandt.«

Det gjorde han dog ikke. Og ud på natten, kl. 02.30, dukkede Trump op på tv og kom med sin første beskyldninger om valgsvindel fra det østlige værelse i præsidentboligen.

Stephanie Grisham (th.) var i flere år rådgiver for Donald Trump.
Stephanie Grisham (th.) var i flere år rådgiver for Donald Trump. Foto: SAUL LOEB
Vis mere

Her var Melania Trump ved hans side.

Forleden kunne B.T. også fortælle, hvordan Melania Trump ifølge 'I’ll Take Your Questions Now: What I Saw at the Trump White House' særdeles kortfattet afviste at lægge en dæmper på urolighederne ved Kongressen tilbage i januar.

I den forbindelse kom Trump-lejren med følgende reaktion på bogen – og Stephanie Grisham:

»Hensigten med bogen er indlysende. Det er et forsøg på at få oprejsning efter hendes dårlige præstation som pressechef, mislykkede personlige forhold og en uprofessionel opførsel i Det Hvide Hus. Gennem mistro og forræderi forsøger hun at blive relevant og få penge på fru Trumps bekostning.«