Hun bliver selv helt rørt af at fortælle den barske historie. Det samme gør gæsterne, da Jeanette Ottesen i detaljer beskriver det hårde svømmemiljø, hun i flere år var en del af.

Det sker i TV3-programmet 'Til middag hos', hvor den danske svømmestjerne er onsdagens vært. Og her falder snakken på de hårde år, hun oplevede, da hun var 16-17 år og gik efter at blive den bedste.

Jeanette Ottesen fortæller, hvordan hun gjorde alt for at veje under 70 kilo. Hun sultede sig selv, fik af og til offentlige skideballer, og hun kom oftest grædende hjem fra træning.

En fortælling, der rører skuespiller Peter Mygind meget dybt.

»Som far til to drenge og farfar til to børnebørn får jeg så ondt i hjertet over, at et ungt menneske bliver udsat for det,« siger han i programmet og fortsætter:

»For det må sætte så mange traumer ind i hovedet på en, at man ikke må spise det, man har lyst til, og ikke kan elske sig selv, før andre bestemmer, at man må elske sig selv. Det er en forfærdelig historie,« siger Peter Mygind.

Jeanette Ottesen ville virke stærk foran de andre svømmere, men det hele endte med, at forældrene trak stikket for hende, og hun holdt en pause fra den barske svømmeverden. En fortælling, der får tårerne frem hos både hende selv, men også Peter Mygind.

»Det, at man får liv til at gøre det, hvor man har sig selv med i det... Og det er en vigtig ting i livet. At acceptere sin krop og sig selv som denm man er, det er så vigtig en ting at lære at tage alvorligt,« siger Peter Mygind.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Første gang, Jeanette Ottesen stod frem med sin historie, var sidste år i dokumentaren 'Svømmestjerner – under overfladen' hos DR.

Det gjorde hun sammen med flere andre danske svømmestjerner, og her fortalte de om de forhold, der har været omkring svømmelandsholdet.

Da dokumentaren kom frem, tog Dansk Svømmeunions daværende direktør Pia Holmen Christensen afstand fra de anvendte metoder.

»Det gør mig virkelig ked af det, når jeg hører de her historier, det må jeg bare sige. Der må jeg simpelthen bare lægge mig fladt ned. Det bryder jeg mig slet ikke om at høre, og det er ikke i orden,« sagde hun.

Jeanette Ottesen til OL i 2018.
Jeanette Ottesen til OL i 2018. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Metoderne blev siden kritiseret i en lang rapport fra Kammeradvokaten, og det lød blandt andet, at de danske elitesvømmere i perioden 2003-2013 blev udsat for kritisable træningsmetoder.

Det blev også kritiseret, at Dansk Svømmeunion og Team Danmark ikke skred ind, da de hørte om nogle af forholdene, og rapporten medførte derudover, at Pia Holmen Christensen stoppede som direktør i unionen.

Jeanette Ottesen er fortsat aktiv på topplan, men hun er ikke længere en del af Det Nationale Træningscenter.

Du kan se 'Til middag hos' mandag til torsdag klokken 19 på TV3 og Viaplay.