»Jeg har ikke skrevet under endnu, og jeg har været vildt meget i tvivl om det. Jeg ved ikke, om jeg gør det endnu.«

Sådan lyder det fra Helle Smidstrup, der er vært på TV3 Sport.

Den omtalte underskriftsindsamling er den, over 700 kvinder indtil videre har sat på det støttebrev, der er skrevet til Sofie Linde, efter hun til årets 'Zulu Comedy Galla' fortalte om sine ubehagelige oplevelser med sexisme.

Blandt dem, der har skrevet under, er både skrivende journalister, tv-værter og andre kvinder i mediebranchen.

I den første opgørelse var der dog få kvinder fra sportsverdenen med på listen, der dog først 'lukker' lørdag 12. september klokken 12.

Men at Helle Smidstrup er en af dem, der endnu ikke har tilsluttet sig listen af navne, er der en grund til. Det handler ikke om, at hun ikke bakker Sofie Linde eller de andre kvinder op. Tværtimod.

»Jeg har ikke selv oplevet noget overhovedet, nogensinde. Det er lidt svært, for jeg støtter fuldstændig op om budskabet. Det gør det måske svært i måden, brevet er udformet på. Svært i den forstand, at der står 'du har ret – vi oplevede det også',« siger tv-værten og fortsætter:

»Jeg tror, hun har ret, og alle de kvinder har ret – men jeg har bare ikke selv oplevet det. Det er en svær sag, men jeg håber virkelig, det ændrer noget med så mange, der har oplevet det,« fortæller Helle Smidstrup, der har arbejdet som journalist i 15 år.

Og selv om hun ikke selv har oplevet noget lignende, er budskabet uhyre vigtigt. Det slår hun fast.

»Hvis jeg havde oplevet noget, ville jeg nemt kunne føle, jeg skulle skrive under. Jeg har både været i produktionsmiljøet og på sportsredaktioner, og jeg har aldrig nogensinde oplevet, der var en sexistisk kultur,« siger TV3-værten.

»Vi har en jargon, der for nogen ville virke anderledes på andre mennesker, men jeg har aldrig oplevet den som værende sexistisk. Jeg har altid følt mig ekstremt respekteret. Det er ikke sådan, at jeg siger, jeg ikke vil skrive under, men jeg synes, det er svært. Jeg vil gerne bakke de kvinder op,« siger Helle Smidstrup.

Sagen er ikke kun vigtig for hende, Sofie Linde og de mange kvinder, der har sat deres underskrift i kampen mod sexisme.

For derhjemme har Helle Smidstrup fire piger på mellem 3 og 11 år, der også en dag skal på arbejdsmarkedet.

»Jeg er sikker på, at den kamp, de kvinder tager, vil hjælpe dem. Derfor synes jeg også, det er vigtigt. De kommende kvinder får det måske nemmere, og det vil forhåbentlig hjælpe mine piger, når de skal ud på arbejdsmarkedet om mange år. Det har været meget tilbageskuende, men jeg tror faktisk, det har en effekt på den lange bane,« siger Helle Smidstrup.

Siden Sofie Linde stod frem med sin oplevelse – der handlede om, at en 'stor tv-kanon' fortalte hende, at hvis ikke hun gav ham oralsex til en julefrokost, ville han ødelægge hendes karriere – har flere fortalt om grimme oplevelser.

Blandt dem er tv-værten Ditte Haue, ligesom der også er udgivet et antal anonyme eksempler på kvinder, der har oplevet upassende og sexistisk adfærd på arbejdspladsen.

»Jeg synes, det er forfærdeligt, at nogen har oplevet det på arbejdspladsen. Det skal stoppes. Sådan en kultur må der ikke være nogen steder. Jeg er rystet over, at der er så mange, der har oplevet det. Det har ikke været min opfattelse eller noget, jeg har vidst. Det er rystende. Så kan folk jo være enige eller uenige med Sofie Lindes måde, men det er en måde, hvor hun virkelig har fået sat en dagsorden på en fin måde. Jeg tror helt sikkert, at fordi hun turde gøre det, tør en masse også,« siger Helle Smidstrup.