Jeanette Ottesens selvbiografi 'Fri' er endnu ikke udkommet, men den er allerede ved at skabe overskrifter.

I bogen afslører den nu tidligere topsvømmer nemlig, at en træner forsøgte at kysse hende.

Det skriver Danmarks mest vindende atlet i den nye bog, som TV2 Sport søndag bringer et uddrag fra, uden at nævne navnet på træneren eller tidspunktet for episoden.

»Det sker på en træningslejr, hvor jeg en dag bliver kaldt ind på trænerens værelse. Da jeg skal gå, tager han fat om mit ansigt og prøver at kysse mig på munden.«

»På et splitsekund vender jeg hovedet, så hans kys lander på kinden. Jeg vrider mig løs af hans tag, flygter ud af hans værelse og ind på mit, lukker døren og smider mig på sengen,« skriver hun.

Ottesen nævner episoden som et eksempel på, at der ifølge hende har været flere eksempler på "intim kontakt mellem en træner og en svømmer" - nogle gange ufrivilligt for svømmeren.

Hun fortæller videre, at episoden chokerede hende og fik hende til bebrejde sig selv. Derfor valgte hun at holde det for sig selv.

Ifølge direktøren for Dansk Svømmeunion, Merete Riisager, burde episoden ikke have fundet sted.

»Hvis det er korrekt, at en træner har forsøgt at kysse Jeanette, er det klart at gå over stregen. Trænere har en professionel relation til svømmerne, og den bør man holde sig til,« siger hun til TV2 Sport.

I foråret 2019 bragte DR dokumentaren "Svømmestjerner - under overfladen". I dokumentaren kritiserede nuværende og tidligere svømmere træningsmetoderne på landsholdet fra 2003 til 2012.

Jeanette Ottesen var en af de svømmere, der i dokumentaren fortalte om den hårdhændede kultur.

Elitesvømmerne forklarede blandt andet, at de blev vejet foran hinanden. De offentlige vejninger førte ifølge flere elitesvømmere til spiseforstyrrelser, angst og depressioner.

Sagen fik Kammeradvokaten til at indlede en undersøgelse. Resultatet blev fremlagt i begyndelsen af 2020, og her lød det, at der var blevet begået betydelige ledelsessvigt hos Dansk Svømmeunion og Team Danmark.

Lørdag aften var Jeanette Ottesen til stede til awardshowet 'Den største af de største sportsstjerner.'

I den forbindelse fortalte hun B.T. om, hvordan processen med bogudgivelsen har været hård.

»Det er nervepirrende at være ærlig og åbne sådan op, men nu er det bare den brutale sandhed, der kommer frem.«

Du kan læse mere om det her.

/ritzau/