Issam Jebali var igen med fra start for OB og kvitterede med to kasser - men også et rødt kort for brok og film, da gæsterne fra Viborg vandt 3-2, og Lars Høgh blev hyldet.

OB havde modvind både i vejrmæssig forstand og i spillet på banen i første halvleg. Fynboernes spil var skidt, som en tilskuer gjorde det klart for en kollega på pressepladserne. 'Det er en katastrofe' lød det, mens resten af tilskuerne buhede ad hjemmeholdet. Efter 18 minutter var det Tobias Bech, der stak i dybden og fandt det rum, Nicholas Mickelson havde efterladt sig med sit manglende tilbageløb. Bech kunne sikkert sparke bolden forbi Hans Christian Bernat til 1-0.

Ti minutter før pausen var fynske Christian Sørensen på spil med sin flødefod, der perfekt sendte Justin Lonwijk på en løbetur. Hollænderen kunne vippe bolden over Jeppe Tverskov, der kom flyvende i et blokadeforsøg, og dermed finde Sebastian Grønning, som prikkede den over stregen til 2-0. Der skulle dog ikke gå længe af anden halvleg, før Issam Jebali omsatte et straffespark begået mod Max Fenger.

Men Viborg var ikke færdige, og Grønning kom på tavlen igen til 3-1 efter flot forarbejde af Frans Putros. Gæsterne var flere gange tæt på 4-1, men Jebali sørgede for endnu en reducering med et flot spark fra kanten af feltet et kvarter før tid. Herunder kan du læse B.T.s dom over kampen:

Hvor var han god. Hollænderen, der kom til Viborg fra Utrecht, var fremtrædende både offensivt og defensivt. Lonwijk timede sit løb perfekt, tæmmede den lange bold fra Sørensen og stormede mod baglinjen, hvor han sendte bolden ind til Grønnings 2-0-mål. Kort før pausen udfordrede han Bernat med et skudforsøg, og defensivt stoppede han flere gange Sabbi. Ham får Viborg svært ved at holde fast i.

Helt fri igennem efter en times spil, men selv alene mod målmand Mikkel Andersen svigtede koldblodigheden for amerikaneren, der sparkede direkte på Viborg-keeperen og efterfølgende lå længe i græsset i ren og skær ærgrelse. Forståeligt. Det skal simpelthen gøres bedre. Få minutter kiksede en tæmning som symbol på Sabbis dårlige aften. Tidligere i kampen havde Sabbi - som ofte før - vist fine udfordringer med manglende slutprodukt, og flere gange var han for længe om at slippe bolden til en holdkammerat. Selv langt nede på egen banehalvdel løb han rundt og driblede med Viborg-spillere i hælene og farligt boldtab lurende i aftenmørket.

Så fik legenden sin hyldest. Efter 8 minutter og 17 sekunder af opgøret sang hele stadion 'Lars, Lars, Lars, Lars Høøøøøgh'. Forinden havde alle rejst sig op fra sæderne, og mens Høghens navn blev sunget, klappede de taktfans. I to minutter sang de mest trofaste fans, mens også Viborgs fans havde medbragt en hyldest til målmandsikonet. 'Loyal som få - Beundret af alle' stod der med grønt på et banner med Knæk Cancer-logoet i midten, mens også en trøje påtrykt 'Høgh' og et-tal blev rakt i vejret.

Allerede før kampstart havde OB valgt at minde Lars Høgh om et af karrierens højdepunkter med et banner på banen. Billedet af en rørt Lars Høgh, der slet ikke kan forstå, at han lige har været med til at slå Real Madrid ud af UEFA Cuppen i december 1994. Målmandsikonet havde få måneder forinden set udlandsdrømmen fordufte, da en kontrakt forsvandt, men kampen mod Michael Laudrups kongeklub viste for alvor, at Høghen havde international klasse. En klasse han alle dage også har vist uden for banen og siden karrierestoppet som målmandstræner for blandt andet landsholdet.

Alassana Jatta UB (Ind: 87.)

Få minutter efter Jebalis reducering var Emmanuel Sabbi på spil på kanten af Viborg-feltet. Gæsternes Jakob Bonde satsede alt for at stoppe dribleren og kastede sig ned i en tackling, der nedlagde Sabbi lige uden for feltet. Men dommer Jakob Sundberg vinkede afværgende og lod spillet fortsætte til stor utilfreds for både OB-spillere og fans. Sabbi måtte efterfølgende have behandling, men han kunne godt spille videre.

Der var ikke spillet mange minutter, før temperamenterne kom i kog i efterårskulden. Aron Thrándarson nedlagde Younas Bakiz ved sidelinjen og råbte efterfølgende noget efter Viborg-spilleren. Hvad det var, skal være usagt, men Bakiz sprang op og konfronterede islændingen, inden en anden Viborg-spiller kom til og brokkede sig. OB-anfører Jens Jakob Thomasen skyndte sig at skille stridsherrerne ad, inden dommer Jakob Sundberg tog Bakiz og Thrándarson til side til en alvorssnak.

Den må være helt gal med Bashkim Kadriis form. Selv bagud 2-3 på hjemmebane ventede Andreas Alm med at skifte profilen ind til under ti minutter før tid. Hvis det er status i Ådalen i en tid, hvor heller ikke Sabbi, Fenger og Co. kan finde netmaskerne, er der langt til den ønskede top-6. Når den dobbelte målscorer Issam Jebali så bliver udvist for film og brok, bliver det ekstra svært. OB trænger gevaldigt til en optur mod FC Nordsjælland næste weekend.

Omvendt holder Viborg liv i det spinkle håb om at klatre ind i det fornemme selskab. Cheftræner Lars Friis må dog undvære flere profiler på grund af karantæne i den næste kamp.