Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Lars Høgh er med 817 kampe over 23 år synonym med OB. Et langt forhold med opture og nedture.

Men også med flere kuriøse historier. En af dem er den om, hvordan en højtstående medarbejder i klubben forhindrede målmandens mulighed for et udlandseventyr – men sikrede, at han var med ved 'Miraklet i Madrid' få måneder senere.

For Lars Høghs karriere i OB kunne være endt flere år før, han valgte at lægge handskerne på hylden i 2000. Seks år tidligere var han en forsvunden kontrakt fra at drage på eventyr i Tyrkiet. Det fortæller han i bogen 'Der er antal på alt', som altså udkom mandag, og som er skrevet sammen med Jakob Kvist.

I foråret 1994 viste tyrkiske Bursaspor med danske Frank Pingel på holdet stor interesse for OB-profilen, som de flere gange havde været i Danmark for at se spille. Lars Høgh mødtes med klubbens repræsentanter i København og blev enige om kontraktforholdene.

I første omgang ville OB have 'for mange millioner for deres 34-årige guldfugl', som det hedder i bogen, men klubben endte alligevel med at give grønt lys.

Lars Høgh ventede og ventede på, at kontrakten fra Tyrkiet ville tikke ind på faxmaskinen. Men der kom ingenting.

Efter lang tids undren fandt han ud af hvorfor.

»Man kunne trykke tilbage (på faxmaskinen, red.) og se dagens aktiviteter, viste det sig. Så dem printede vi ud, og klokken 9.48 var der kommet en fax fra Tyrkiet. Den var der altså nogen, der havde fjernet,« skriver han i bogen, hvor han gør det klart, at han var totalt i chok over sin opdagelse.

Lars Høgh nævner ikke navnet på vedkommende i bogen, men fortæller, hvordan manden, der var 'højt på strå' i klubben, allerede dagen efter grådkvalt måtte undskylde.

»Jeg er sådan indrettet, at jeg simpelthen ikke kan trampe på nogen, der ligger ned, næsten ligegyldigt hvad de har gjort. Han havde det så dårligt, at jeg ikke kunne straffe ham mere,« fortæller Lars Høgh i bogen.

Med kontrakten forsvandt også målmandslegendens bedste mulighed for at opleve en karriere i udlandet. Men 'skurken', der fjernede kontrakten fra faxmaskinen, sørgede omvendt for, at Lars Høgh få måneder senere var på holdet, da OB sensationelt sendte Real Madrid ud af UEFA Cuppen.

Præstationerne i de kampe var medvirkende til, at Lars Høgh igen vakte interesse i udlandet, men portugisiske Boavista fyrede sin træner – der ville have Høgh til klubben – inden et skifte blev en realitet.

»Det kunne have været meget sjovt, men det skulle bare ikke være,« konstaterer Lars Høgh om den udlandskarriere, der altså aldrig blev til noget.

Lars Høgh fortæller i bogen 'Der er antal på alt' også om sin ungdom, landsholdsoplevelserne og om døden.

Andre læser også