Lørdag morgen troede Bjarne Jensen ikke sine egne øjne.

Med kun få timer tilbage af en auktion, han havde startet en uge forinden, stod han nemlig til at kunne indkassere og videresende intet mindre end 50.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse.

»Jeg var helt målløs,« siger Bjarne Jensen kort og kontant om det svimlende beløb.

Det var da heller ikke hvad som helst, som han havde sat på auktion.

Der var nemlig tale om en målmandstrøje fra 1993/1994 båret af selveste Lars Høgh i OB's sidste hjemmekamp i den sæson. Og det er vidst rimelig sikkert at sige, at der har været rift om trøjen.

»Det har været en fuldkommen vanvittig uge, som har overgået selv mine vildeste fantasier. Jeg har kæmpe respekt for alle, der har budt ind på den her trøje,« siger Bjarne Jensen.

Det imponerende beløb på 50.000 kroner - der til Bjarne Jensens store overraskelse stammede fra Færøerne - blev dog i sidste sekund overgået af et bud på 51.000 kroner fra virksomhedenDamixa, der faktisk også er hovedsponsoren på lige netop den trøje.

Derfor mener Bjarne Jensen også, at det er en passende afslutning på en auktion, der i den grad har hevet ham ud i rampelyset,

»Jeg synes, at det er fedt, at det ender med at være Damixa, som løber med trøjen. Nu skal den i glas og ramme og udstilles på et museum, som de har på deres kontor i Sanderum. Og den tanke kan jeg meget godt lide,« siger Bjarne Jensen med et smil.

En anden tanke, som varmer Bjarne Jensen lige nu, er tanken om at vende tilbage til hverdagen.

For auktionen har betydet masser af opmærksomhed fra både venner, bekendte, fremmede og ikke mindst fra medier. Og det glæder han sig til at få lidt på afstand igen.

»Jeg er en ganske almindelig mand, og jeg er faktisk ikke så meget til hele det her cirkus. Men opslaget tog i den grad fart, og jeg er også meget taknemmelig for den store hjælp, som jeg har fået fra private og medier. Det er meget rørende,« siger han og tilføjer:

»Det har været en virkelig sjov oplevelse, men det bliver også dejligt at få ro på igen. For lige nu er jeg helt rundt på gulvet.«

Nu skal han så også til at vænne sig til tanken om at sige farvel til sin trøje. Men i den gode sags tjeneste bliver det ikke et stort problem for Bjarne Jensen.

»Det er da selvfølgelig lidt vemodigt lige nu. Men omvendt så har den trøje også bare ligget i 27 år i mit skab uden at blive brugt. Og jeg har heldigvis mange andre OB-trøjer,« siger han og afslutter:

»Nu glæder jeg mig bare til at overrække den til Damixa.«

Lars Høgh har spillet for Presselandsholdet. Her ses et billede fra en kamp i Polen i 2012, hvor Lars Høgh kaster sig efter bolden. Arkivfoto.
Lars Høgh har spillet for Presselandsholdet. Her ses et billede fra en kamp i Polen i 2012, hvor Lars Høgh kaster sig efter bolden. Arkivfoto. Foto: Claus Bech
Vis mere

Ideen til auktionen opstod for knap tre uger siden, da den nu 62-årige Lars Høgh fortalte, at han ikke har lang tid tilbage at leve i.

I 2018 blev det fynske målmandsikon ramt af kræft i bugspytkirtlen, og han tåler ikke længere kemo. I stedet modtager han nu livsforlængende behandling.

Lars Høgh har for nylig udgivet en selvbiografi med titlen 'Der er antal på alt'. Her fortæller han blandt andet, at han er taknemmelig for alt det, livet har givet ham, og at han på en måde er klar til at dø.

Andre læser også