Hun har gjort det før, og søndag aften gjorde kronprinsesse Mary det så igen.

For hun stillede nemlig til start ved et distriktsstævne i dressur på Heslegård Sportsrideklub. Noget, der ikke kunne være gået bedre, når man kigger på resultatlisten.

Den viser, at kronprinsesse Mary i sin debut i klassen MB2 strøg helt til tops på den 11-årige hingst Edelman med en score på 70,658 procent.

Det betød en sejr til Kronprinsessen, der for tre uger siden havde sin stævnedebut i klassen MB0.

Kronprinsesse Mary er tidligere ses ved ridestævner sammen med Lego-arving Agnete Kirk Thinggaard (tv). Lørdag deltog Kronprinsessen i et stævne på en hest, som netop Agnete Kirk Thinggaard tidligere har redet på.
Kronprinsesse Mary er tidligere ses ved ridestævner sammen med Lego-arving Agnete Kirk Thinggaard (tv). Lørdag deltog Kronprinsessen i et stævne på en hest, som netop Agnete Kirk Thinggaard tidligere har redet på. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Kronprinssesse Mary var dog ikke i Helsinge alene søndag aften, for hun blev under programmet bakket fornemt op af sin mand, kronprins Frederik. Det skriver Ridehesten.

Han støttede sin hustru fra sidelinjen, mens hun red sit program, der bød på adskillige flotte karakterer i de svære øvelser og kun en enkelt fejl, skriver mediet.

Kronprins Frederik hjalp også efterfølgende med hesten Edelman, da den skulle sadles af efter stævnet.

Da kronprinsesse Mary, der rider for Frederiksværk Rideklub, for få uger siden havde stævnedebut på netop den hest, endte hun på fjerdepladsen. Her var det prinsesse Isabella, der var med for at hjælpe sin mor.

I sine første år i Danmark, dyrkede Kronprinsessen, der dengang hed Mary Donaldson, hesteinteressen intenst. Her ses hun i 2003.  
I sine første år i Danmark, dyrkede Kronprinsessen, der dengang hed Mary Donaldson, hesteinteressen intenst. Her ses hun i 2003.   Foto: Mogens Flindt
Vis mere

Hesten har tidligere ligeledes været ejet af Kjeld Kirk Kristiansens stutteri og været redet af Lego-ejerens yngste datter, Agnete Kirk Thinggaard, der er landsholdsrytter. Nu er den dog blevet redet af Kronprinsessen gennem længere tid, og det er velkendt, at hun er meget glad for heste og ridesporten.

Hun har i sine yngre dage redet meget, og hun fik også en hest og modtog en del rideundervisning i de første år, hvor hun boede i Danmark.

En interesse, der også er smittet af på prinsesse Isabella, og der er da også blevet etableret en ridebane på Fredensborg Slot, som blandt andre kronprinsparret kan bruge.

Familien plejer også at være til stede ved den årlige Hubertusjagt, hvor vinderen modtager kronprinsesse Marys ærespræmie. Sådan bliver det dog ikke i år, da den populære jagt i Dyrehaven er aflyst på grund af coronavirus.