Forår og sommer er lig med duften af ramsløg.

I hvert fald hvis man bor i Aarhus i nærheden af Riis Skov, som hvert år tiltrækker mange mennesker, der plukker løs af de stærkt duftende blade og laver ramsløgspesto ud af dem.

Men nu advarer Naturstyrelsen og Fødevarestyrelsen mod livsfarlig forgiftning.

Det kan nemlig være rigtig svært at se forskel på ramsløg og den giftige liljekonval.

»Pas på, at du ikke forveksler med giftige planter som høsttidløs og liljekonval, der gror side om side med ramsløg,« skriver Naturstyrelsen på Facebook.

Ramsløgene titter frem allerede i februar og blomstrer omkring maj i mange skove. Liljekonval er både en vild plante og en plante dyrket i haver, mens høsttidløs og hvid foldblad er haveplanter.

Og tager man fejl af planterne, når man er på jagt efter ramsløg, så kan det gå helt galt.

»Forvekslinger med disse planter har ført til alvorlige forgiftninger og i nogle tilfælde dødsfald hos mennesker,« skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Det anbefales, at man dufter sig frem. Ramsløg har nemlig en kraftig, hvidløgsagtig duft, når man nulrer bladene, og det har de andre ikke.

»Folk bruger dem nogle gange i store mængder, så hvis det er liljekonval, de kommer hjem med, så er det ikke så godt. Der har også været nogle forgiftningstilfælde i udlandet, så vi ville gerne nævne det,« forklarer chefkonsulent i Fødevarestyrelsen Hanne Boskov til TV2 Østjylland.