Det tog grevinde Alexandra to år at komme sig fuldt over skilsmissen fra den 14 år yngre fotograf, Martin Jørgensen.

Det første halve år efter bruddet var, med grevindens egne ord, virkelig slemt, men langsomt begyndte hendes liv at ligne sig selv igen.

Sådan fortæller grevinde Alexandra i et større interview med Berlingske i anledning af, at hun i forbindelse med sin yngste søn, prins Felix' 18 års fødselsdag, har frasagt sin apanage.

»Uden at jeg vil gå i detaljer, så vil jeg sige, at jeg har oplevet at være i mørket og ikke ane, om det nogensinde ville blive lyst igen,« fortæller grevinden.

Grevinde Alexandra med sin eksmand Martin Jørgensen til festaften i Musikhuset i Aarhus for Dronning Margrethe, der fyldte 75 år.
Grevinde Alexandra med sin eksmand Martin Jørgensen til festaften i Musikhuset i Aarhus for Dronning Margrethe, der fyldte 75 år. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Men jeg lærte, at selv når man er længst nede i hullet, er der en vej op. Det budskab er så vigtigt, for når man sidder dernede, kan man ikke se lyset. Det er ren overlevelse. Bagefter virker det helt utroligt, at man er kommet igennem det. Men det eneste, der virker, er action – at håndtere det, man står i.«

Grevinde Alexandra var stadig gift med prins Joachim, da hun mødte Martin Jørgensen første gang, men først seks år senere, efter skilsmissen fra prinsen, begyndte de to at danne par.

I forbindelse med parrets bryllup i 2007 kaldte grevinden Martin Jørgensen for sin »soulmate,« men i 2015 gik de to fra hinanden: »Det er en stor og hård beslutning at tage,« lød grevinde Alexandras kommentar dengang.

Efterfølgende udtalte hun til B.T., at Martin Jørgensen viste sig at være en anden, end hun havde troet, grevinden har da heller aldrig lagt skjul på, at skilsmissen ikke var i nærheden af lige så lykkelig som den fra prins Joachim.

Prinsesse Alexandra og Martin Jørgensens bryllup i Øster Egede Kirke. Her ses Alexandra og Martin Jørgensen med Prins Nikolai.
Prinsesse Alexandra og Martin Jørgensens bryllup i Øster Egede Kirke. Her ses Alexandra og Martin Jørgensen med Prins Nikolai. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

I samme interview afslørede hun, at hun var gået direkte på nettet for at bryde sit og Martin Jørgensens ægteskab. Det kan man, når man har »en særlig grund til det,« lød kommentaren.

Men hvad den særlige grund var, er aldrig kommet frem.

 Grevinde Alexandra og Martin Jørgensen med de to prinser til Ecco Walkathon søndag formiddag d. 26. juni 2007 på Kastellet i København.
Grevinde Alexandra og Martin Jørgensen med de to prinser til Ecco Walkathon søndag formiddag d. 26. juni 2007 på Kastellet i København. Foto: Jeppe Michael Jensen
Vis mere