Selv om det er 14 år siden, at grevinde Alexandra sidst kunne kalde prins Joachim for sin mand, så er hun bestemt ikke begejstret for, at hendes eksmand er flyttet til Frankrig.

Det fortalte hun søndag morgen, hvor grevinden var mødt op på Kastellet i København for at deltage i det årlige Ecco Walkaton.

Og traditionen tro havde hun taget sine to sønner, prins Nikolai og prins Felix, samt familiens hund 'Baily' med i den gode sags tjeneste.

Ved Walkaton kan man gå forskellige ruter og dermed samle penge ind til SOS Børnebyerne og Hjerteforeningen. I år blev der indsamlet én million kroner, oplyser Ecco.

Også familiens hund 'Baily' var med ved søndagens begivenhed.
Også familiens hund 'Baily' var med ved søndagens begivenhed. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Prins Joachim og prinsesse Marie flyttede tidligere på sommeren til Frankrig, hvor prins Joachim netop er påbegyndt den prestigefyldte og fornemme, franske, militære lederuddannelse­­­ på École Militaire i Paris.

Hvordan har drengene (prins Nikolai og prins Felix, red.) det med, at prins Joachim er flyttet til Paris, lød spørgsmålet til grevinden, da hun under lidt kaotiske omstændigheder stillede op for pressen.

»Jeg tror, de har det bedre, end jeg har,« lød det smågrinende fra grevinde Alexandra, der tilføjede:

»Vi var to herhjemme«.

Grevinde Alexandra og sønnerne Prins Felix og Prins Nikolai deltog søndag d. 8. september 2019 i ECCO Walkathon, der fejerede 20 år jubilæum. Jacob Riising, Martin Brygmann og Grevinde Alexandra sender deltagerne afsted fra scenen.
Grevinde Alexandra og sønnerne Prins Felix og Prins Nikolai deltog søndag d. 8. september 2019 i ECCO Walkathon, der fejerede 20 år jubilæum. Jacob Riising, Martin Brygmann og Grevinde Alexandra sender deltagerne afsted fra scenen. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Derefter cementerede grevinde Alexandra, at det bestemt ikke var hendes idé eller ønske, at se sin tidligere husbond forlade landet.

For selv om prins Nikolai netop er fyldt 20 år og dermed godt på vej ind i voksenverdenen, og prins Felix fylder 18 år næste år, så er grevinden alligevel ikke helt begejstret for at være rigtig alenemor.

Havde de helst set, at Joachim var blevet hjemme?

»Jeg skal ikke beslutte, hvad han vil, og selvfølgelig er det en stor og spændende udfordring for ham, men det er rart, når man er to forældre om børn,« lød det fra grevinden om prins Joachims nye tilværelse i Frankrig.

Kongehuset har ikke villet oplyse præcis, hvornår prins Joachim flyttede til Paris, da det er ’et privat anliggende’, men den tidligere baronesse Caroline Fleming har lejet prinsparrets villa, som hun flyttede ind i i august.

Grevinde Alexandra havde igen i år begge sine sønner med til Ecco Walkaton på Kastellet i København.
Grevinde Alexandra havde igen i år begge sine sønner med til Ecco Walkaton på Kastellet i København. Foto: Tariq Mikkel Khan
Vis mere

Prins Joachims hidtil seneste officielle optræden på dansk jord var ved motorløbet Copenhagen Historic Grand Prix i begyndelsen af august, hvor han selv deltog.

Her fortalte prinsen, at han og prinsesse Marie havde fået styr på både bolig og skole til børnene i Paris.

Både prins Nikolai og prins Felix glæder sig ifølge grevinde Alexandra til at besøge deres far i Frankrigs hovedstad.

»De siger, at nu har de et sted at bo der og en god guide,« grinede hun og tilføjede, at prinserne dog endnu ikke har besøgt farmand:

»Nej, ikke endnu. Han skal lige have lov til at falde på plads og have deres to børn dernede i skole og nyt job og det hele,« fortalte grevinde Alexandra.

Hun ville dog ikke afsløre for meget om sin egen fremtid.

Grevinden har de seneste år gjort sig bemærket ved dels af debutere som sanger, at være model for et portrætmaleri samt ved at skrive en bog.

Når prins Felix næste år fylder 18 år, stopper grevindens årpenge.

Dermed har hun tidligere fortalt, at hun har forskellige ting i støbeskeen, da hun skal forme sig en ny tilværelse.

Men adspurgt på Kastellet om, hvad grevinden puslede med for tiden, var svaret, at hun forsat have gang i forskellige foredrag.

Grevinden gik den sædvanlige ’Cafe Latte’-rute, der med sine 7,5 km er den mellemlange af de tre ruter.