Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Grevinde Alexandra taler ud om at være alene og at have fundet sig selv i den nye bog, 'Mit lykkelige land'.

Tre år efter skilsmissen fra Martin Jørgensen føler grevinden, at hun endelig har fundet sig selv igen.

Efter bruddet med Martin Jørgensen i 2015 solgte grevinden villaen på Svanemøllevej i København og flyttede ind i en lejelejlighed i Store Kongensgade.

I januar købte hun Preben Elkjærs gamle villa i Charlottenlund, hvor hun nu bor med prins Felix.

Grevinde Alexandra ved gallataffel på Christiansborg Slot i anledning af kronprinsens 50 års fødselsdag, lørdag den 26. maj 2018.
Grevinde Alexandra ved gallataffel på Christiansborg Slot i anledning af kronprinsens 50 års fødselsdag, lørdag den 26. maj 2018. Foto: Henning Bagger
Vis mere

At være alene har for grevinden været en kæmpe omvæltning, men en omvæltning hun ikke ville have været foruden. Hun har nemlig lært at elske sig selv.

»Jeg må understrege, hvor sundt det er at prøve at være alene. Jeg har sjældent været alene i mit liv. Hong Kong, hvor jeg voksede op, er så tæt befolket, at det var en luksus at have eget soveværelse. Det havde jeg ikke. Det er meget normalt, at tre generationer bor sammen på 80 kvadratmeter, og at der er larm døgnet rundt. Men i dag lever jeg alene, og jeg har fundet ud af, at det er okay at være alene,« understreger Grevinden til ALT for damerne.

Til kvinde-magasinet fortæller hun også, at hun har først nu har fundet ud af, hvad det vil sige at elske sig selv og fundet ud af, hvordan hun agerer i forskellige situationer.

Hun føler, hun har en ny styrke, optimisme og et drive i sig selv. Alexandra føler, hun kan klare alt og er stolt af sig selv.

Lykke kan være mange ting, men for grevinde Alexandra har rollen som mor været definerende. Det har udmøntet sig i bogen "Mit lykkelige land".
Lykke kan være mange ting, men for grevinde Alexandra har rollen som mor været definerende. Det har udmøntet sig i bogen "Mit lykkelige land". Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Vis mere

I bogen, skrevet af forfatteren Rikke Hyldgaard, bliver Martin Jørgensen ikke nævnt én eneste gang.

Skilsmissen med prins Joachim bliver dog beskrevet over mange sider i bogen, hvor hun kalder deres skilsmisse for 'lykkelig'.

Skilsmissen husker hun også som smertefuld, da det også var et brud i børnenes tilværelse. Men det var ikke en 'grim skilsmisse', da hun stadig holder af prinsen og anser ham som en tæt ven.

Andre læser også