Aldrig har det været billigere, hvis man ønsker at rejse over Atlanten og besøge staterne, og mens flypriserne i 2017 ramte sit hidtil laveste, så er der udsigt til endnu billigere prisere i 2018.

Benhård konkurrence og et større udbud er ifølge Ole Stouby, der er direktør hos sitet Travelmarket, dele af forklaringen på, at gennemsnitsprisen på flybilletter til New York eller Los Angeles de seneste tre år er faldet med intet mindre end 40 procent

»Det er en perfekt kombination af intensiv konkurrence og et øget udbud, der gør, at flyselskaberne er nødt til at sætte priserne meget ned. Og så er der sket det, at de traditionelle flyselskaber som SAS, KLM og Lufthansa følger i sporet på lavprisselskaberne,« siger han og tilføjer:

»Og så tilbyder de, ligesom lavprisselskaberne, flypriser, hvor man kan tilkøbe bagage. Det hjælper meget på prisen.«

Samtidig har de store flyselskaber fra Mellemøsten ligeledes etableret nye ruter fra Europa og til USA, og med den markant større kapacitet, som de bidrager med til markedet, bliver priserne altså presset helt i bund.

Det betyder, at man eksempelvis kan rejse fra København til New York og retur igen for bare 1.878 kroner, hvis man altså kan hive seks dage ud af kalenderen i starten af maj eller til Los Angeles fra Billund og retur i 10 dage for 2.073 kroner.

Interaktivt kort, der viser udvalgte priser på rejser til de forskellige amerikanske byer (kilde: Travelmarket.dk).

Men der er imidlertid en række faktorer, du skal være opmærksom på, hvis du allerede nu overvejer at fare til tasterne for at finde den billige rejse til USA. Dels kræver kræver det, at man er villig til at mellemlande, da et kort ophold undervejs gør sig gældende for langt de fleste af de billige ture.

»Og så er fleksibilitet et nøgleord. Flyselskaberne har mange forskellige priser, som de sælger ud af, så hvis man er fleksibel i forhold til afrejsetidspunkt, og man er i god tid, så er der ret gode muligheder for at få fingrene i de her billige flybilletter,« siger Ole Stouby fra Travelmarket.

Han tilføjer, at kursen på dollaren, der i øjeblikket er på sit laveste i tre år, også gør det attraktivt at rejse til USA.

Sammenligner man gennemsnitspriserne på en flybillet fra Billund Lufthavn til USA i den kommende uge med samme uge i 2017, så er der ifølge Travelmarket sket et fald på 21 procent. En tilsvarende rejse fra København til staterne er dog kun faldet med et procent på det år.

»Men vi ser generelt et prisfald på rejser til flere destinationer, heriblandt fjernøsten og Australien, hvor vi de seneste år også har set et prisfald og i øjeblikket har lidt den samme situation.«

Gennemsnitspriser på flybilletter til New York og Los Angeles siden 2013.