Det vakte stor opsigt, da flere danskere for en måned siden fortalte, hvordan Skat har sendt opkrævninger på helt ned til fire øre

Men måske er nok ved at være nok.

Skatteminister Jeppe Bruus (S) oplyser, at det nu undersøges, om opkrævningen af småbeløb kan gøres på en anden måde.

»Skatteforvaltningen er i gang med at etablere en ny løsning til opkrævning af bl.a. motorafgifter. Skatteforvaltningen vil i den forbindelse også undersøge, hvordan beregningen og opkrævningen af renter kan styrkes, herunder håndteringen af små rentebeløb,« skriver Jeppe Bruus i et ministersvar til Folketinget. 

Karsten Sølver Ørum på 62 år fik en opkrævning på fire øre fra Skat.
Karsten Sølver Ørum på 62 år fik en opkrævning på fire øre fra Skat. Foto: Privat
Vis mere

B.T. har talt med Karsten Sølver Ørum, Per Rosenmeyer Hjortshøj, Susanne Hansen og Tomas Karlsbjerg, der har fået opkrævninger på mellem fire og 38 øre.

Og fra alle er der et klart ønske om, at der burde være en bagatelgrænse for størrelsen på opkrævningerne. 

»Det er dybt godnat, at Skattestyrelsen betaler 25 kroner for at sende brevet med en regning på fire øre,« sagde Karsten Sølver Ørum til B.T.

I blå blok efterlyses der et klarere svar fra Jeppe Bruus, end at der er sat undersøgelse i gang om beregninger og opkrævninger af små rentebeløb. 

Hans Kristian Skibby, som er skatteordfører for Danmarksdemokraterne, har tidligere over for B.T. kaldt regningerne for 'helt gakgak'.

»Det er jo så nidkært, at der opkræves rentebeløb på helt ned til fire øre. Og jeg synes ikke, det er nok, at han svarer, at der sat en undersøgelse i gang, der gælder motorafgifter. Det bør gælde over hele linjen hos Skat,« siger Hans Kristian Skibby nu. 

Dansk Folkepartis skatteordfører, Peter Kofod, mener også, at der er brug for hurtigere handling end en undersøgelse. 

»Man skal ikke bruge ressourcer på at indkræve få øre eller kroner - det må overgå til året efter eller lignende. Det er simpelthen for dumt, hvis man få meget, meget små opkrævninger,« siger han.

B.T. forsøger at få kommentar fra skatteminister Jeppe Bruus.